A legtöbb ember minden nap nehezen ébred, és az a gondolat tör egyből a fejébe, hogy „már megint suli/ meló”. Az egész napos stressz könnyen elronthatja az alvásunkat is, és ezáltal a másnapi ébredést is. De el lehet vajon ezeket rossz pillanatokat könnyen kerülni és kipihenten, boldogan felkelni? Igen! Csak pár dolgot kell megfogadni.

10 + 1 tipp az örömteli naphoz:

  1. Alvás

Hogy a napod miként indul, annak legfőbb meghatározója az alvás. Mindenkinek változó az alvásigénye, de a 7-8 óra a legoptimálisabb ágyban töltött idő. Ahhoz, hogy kipihent legyél reggelre fontos, hogy nyugodt környezetben és kényelmes ágyban térj nyugovóra.

  1. Ébredés

Az ébresztő beállításánál is eltérőek a vélemények. Valaki a kedvenc számát rakja be, így mikor meghallja, kipattan az ágyból és máris jó kedvvel indul a napja. Más viszont, valami általános ébresztőt állít be, hogy ne utálja meg a kedvenc zenéjét. A lényeg, hogy kellemes hangerőjű és hangzású dallam legyen, ne olyan, amitől infarktussal indítod a napod. Próbálj meg nem szundikat beállítani a telefonon, hanem egyből felkelni az első csöngésre!8175279_orig

  1. Fürdő

Reggel a nagy rohanásban nincs idő hosszú, kényeztető fürdőre, de egy kellemes hőmérsékletű zuhany megalapozhatja a kedvet. Szerezz be kellemes illatú tusfürdőket, amik felpezsdítik a reggeleidet.

  1. Öblítő

Keress számodra megfelelő illatú öblítőt, hogy minden nap olyan illat lengjen körül, amitől jó kedved lesz.

  1. Motiváló üzenetek

Rakj a lakás központi helyeire motiváló üzeneteket. Falra, hűtőre, noteszbe. A motiváció fontos, és ha minden nap látod őket pozitívabb hangulattal nézel a napod elé.

  1. Reggeli

Hagyj elég időt a reggelire, mert ez a nap legfontosabb étkezése. Egy rántotta, szendvics vagy egy finom smoothie tartalmas és laktató.

  1. Anyagcsere

A reggeli kávé segít az anyagcserében, ami fontos, ha az egész napod rohanás. Tehermentesen szép a nap és az élet, és ahogy a mondás is tartja: jobb egy üres ház, mint egy mérges lakó.

  1. Környezet

Ha egy kellemes, barátságos környezetben ébredsz, már jól indul a napod. A lakásod/szobád legyen olyan, ahol szívesen vagy, mert így már a napod is nagy eséllyel indul jól.

  1. Növények

A lakásba rakj virágokat, amiket tudsz nevelni, gondozni. Nincs is jobb annál, mikor egy virágon látod, hogy a te gondozásod miatt lett gyönyörű és egészséges. Feldobják a környezetet és a kedvedet is.

  1. Jó cselekedetek

Hasonlóan a célokhoz, jó cselekedeteket is kitalálhatsz magadnak, amiket a napod során csinálsz. Pár forintot adni a rászorulóknak, segíteni egy idős embernek a közlekedés során. Számos dolgot tehetsz, amivel nem csak másokon segítesz, de a saját lelkedet is ápolod.

10 + 1.  Pozitív hozzáállás

Sose indulj neki egy napnak negatívan! Mindenben keresd a jót. Ha a busz lerobbant, sétálj, legalább a friss levegőn vagy és mozogsz. Ha előtted nagy a sor a boltban, mert valami gond van, ne idegeskedj! Próbálj meg segíteni, hátha gyorsabban megoldódik a probléma.workspace-2985783_960_720

Szerző: Zsidákovits Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/photo-1517783607236-6dbbdd4cbdec-1-1024x684.pnghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/photo-1517783607236-6dbbdd4cbdec-1-150x150.pngNews CityÉletmódboldogság,ébredés,reggelA legtöbb ember minden nap nehezen ébred, és az a gondolat tör egyből a fejébe, hogy „már megint suli/ meló”. Az egész napos stressz könnyen elronthatja az alvásunkat is, és ezáltal a másnapi ébredést is. De el lehet vajon ezeket rossz pillanatokat könnyen kerülni és kipihenten, boldogan felkelni? Igen! Csak...