Egy alapos lakásátalakításon szinte minden ember átesik élete során legalább egyszer. Akár a régit újítod fel, akár újat veszel és a saját szád íze szerint szeretnéd renoválni, bizony kemény feladat elé állíthatja majd a pénztárcádat és a kreativitásodat is ez a kihívás. Sok idegeskedést és stresszt kerülhetsz el, ha tudatosan állsz neki az átalakításnak. Ha például szakemberre van szükséged, vajon tudod-e, hogy találsz olyat, aki megbízható és szépen is dolgozik?

A következőkben adunk pár tippet, amit ha megfogadsz lakásodból álmaid otthonát alakíthatod ki.

Tervek:

Mindenkinek van elképzelése arról, hogy milyen otthonban szeretne élni. Mik azok, amik élvezetessé teszik a lakásban töltött időszakokat, nyugtató hatással vannak a mindennapi életre és komfortossá teszik azt. Elsősorban tervezzük meg milyen színeket szeretnénk használni a lakásban, azokhoz olyan bútorokat és kiegészítő elemeket válasszunk, amik passzolnak. Az elrendezés is fontos, hogy mindennek meglegyen a helye, mérjünk le mindent inkább kétszer, mint a szerencsére bízzuk és a végén nem fér el.

Szakemberek:

Ha elengedhetetlen szakember segítségét kérni, fontos, hogy megbízhatót válasszunk. Nézelődjünk az interneten, kérdezzünk rá ismerősöknél, hátha tudnak olyat ajánlani, aki nekik már bevált. Egy rossz szakember az egész életünket megkeserítheti a gány munkájával, ráadásul, ha drágán is dolgozik, csak kidobott pénz. Csak a teljes munka elvégeztével térjünk rá az anyagiakra, és arra is csak akkor, ha mindennel maradéktalanul meg vagyunk elégedve.

Konnektorok, kapcsolók:

Fontos, hogy előre gondoljuk ki hány konnektorra és kapcsolóra van szükségünk. Felesleges helyekre ne rakassunk, vagy ha már adott az elhelyezésük, akkor úgy alakítsuk a bútorok és technikai eszközök elhelyezését, hogy optimálisak legyenek.

Fények:

Próbáljuk úgy intézni az átalakítást, hogy a lakás világos legyen. Ha nincs elegendő ablak, akkor a lámpákat úgy helyezzük el, hogy a fontosabb helyeken ne maradjanak ki. Olvasáshoz, munkához, a konyhába, fürdőszobába elengedhetetlen a megfelelő fényforrás.

Növények:

Hogy lakásunk még otthonosabb lehessen, szerezzünk be pár növényt. A virágok nem csak kellemes illattal töltik meg a légteret, de az esztétikai látványt is emelik. A páfrányok remekül bírják a meleget és hideget egyaránt, valamint remekül mutatnak a lakás egy-egy pontján.

Dekoráció:

Festmények, képek, fotók. Úgy helyezzük el őket a lakásban, hogy ne legyen tőlük zsúfolt érzete az oda belépőknek és ne vonják el a figyelmet olyan dolgokról, amik hangsúlyosak lennének.

Ha ezt a pár ötletet megfogadjuk, sokkal könnyebben fog menni a lakásátalakítás és otthonos környezetben élhetünk.

 

Szerző: Zsidákovits Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/woman-3170568_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/woman-3170568_960_720-150x150.jpgNews CitySzínesálomotthon,boldogság,felújításEgy alapos lakásátalakításon szinte minden ember átesik élete során legalább egyszer. Akár a régit újítod fel, akár újat veszel és a saját szád íze szerint szeretnéd renoválni, bizony kemény feladat elé állíthatja majd a pénztárcádat és a kreativitásodat is ez a kihívás. Sok idegeskedést és stresszt kerülhetsz el, ha tudatosan...