A szórakoztatóiparban egyre elfogadottabbak lettek a női rock zenészek. Sőt, az is egyre gyakoribb, hogy egy-egy csapatban csak nők zenélnek. A zenei stílus alakulásával több műfajban láttunk már erre példát. Gothic, hard rock vagy folk metal vonalon volt jellemző korábban, de már olyan rendkívüli stílusokban is helyt állnak, mint például a punk, black, thrash vagy a death metal. Na de lássuk is, hogy milyenek a női rock bálványok, akik nem csak megjelenésükkel, de hihetetlen tehetségükkel is megdobogtatják a rajongók szívét.

HAYLEY WILLIAMS

A fiatal Hayley Williams-t 2003-ban fedezték fel. Eredetileg szóló pop énekesnőként akarták „eladni”, de Hayley nem értett egyet menedzserével. Ő egy punk rock banda énekesője szeretne lenni.

A 4 oktávnyi szoprán hangtartománnyal rendelkező énekesnő erős akaratának köszönhetően, megalapította zenész tásaival (Williams, Josh Farro, Zac Farro és Jeremy Davis) a PARAMORE együttest. A banda debütáló albuma 2005-ben jelent meg: „ All We Know Is Falling” néven. Hayley ekkor még csak 16 éves volt.

Munkásságához tartozik az általa írt és felvett (a Jennifer’s Body című filmhez) Teenagers című szám is. Számos díjjal is büszkélkedhet. Nincs olyan top lista, amiből ő kimaradna. Ez pont elég ahhoz, hogy felkeltse érdeklődésünket.

Az énekesnő stílusában is rendkívül figyelemfelkeltő. Haja több színben pompázik és hónapról- hónapra változtatja formáját. A „party” stílusú ruhái már – már túl giccsesnek is tűnhetnek, ha nem tudná őket ennyire divatosan viselni.

Dalai többnyire vidám, könnyed, életteli személyiségként festik le Haylet, aki ettől rettentően dögös punkrock énekesnő lesz.

TAYLOR MOMSEN

Taylor Momsen 1993 július 26-án született St. Louisban. A Christmas, why Can’t Find You- című dalt 5 éves korában vették fel, melyet a Grincs betétdalaként használtak fel. Az elmúlt években azonban hatalmas változáson esett át az énekesnő: az egykori tündéri kislányból vadóc rocker lett és saját bandát is alapított.

2009 márciusában alakult meg a Pretty Reckless együttes, amely igen hamar albummal is debütált.  Különlegesség, hogy a banda lemezein ő ír és énekel is minden dalt.  A The Veronicas turnéjukon előzenekarként léptek fel először nyilvánosan.

Számos klipet készített és rengeteg interjút is adott zenei pályafutása alatt. Videó klipjeiben kellőképpen lázad, ami  pont elég ahhoz, hogy a tini csajok rajongjanak érte és pont elég szexi, hogy a srácok figyelemmel kísérjék minden egyes lépését. A maga szokatlan, kissé elborult kinézete mögött, kedves és mosolygós zenész, zeneszerző, énekes, gitáros színésznő áll.

JOAN JETT

A rock zenét megtestesítő Joan Jett mindössze 14 éves volt, mikor megkapta szüleitől az első gitárját. Gitár tanárát azonban hamar otthagyta, mert borzasztóan unta a folyamatos country számok gyakorlását. Családja, ekkor, úgy döntött, hogy Los Angelesbe költöznek, hogy kislányuk elkezdhesse zenei karrierje építését.

Joan Jett később megalapította első zenekarát a „The Runaways”-t. Négy év elteltével az énekesnő szóló karrierbe kezdett és ugyanabban az évben új zenekart is alapított: „Joan Jett and the Blackhearts” néven.

A nagy állatbarát és állatvédő művésznő, színésznőként és lemezkiadó producerként is tevékenykedik.

Szerző: Mzs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/barnett-2179283_1920-683x1024.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/barnett-2179283_1920-150x150.jpgNews CityNagyvilágénekes,rock,zeneA szórakoztatóiparban egyre elfogadottabbak lettek a női rock zenészek. Sőt, az is egyre gyakoribb, hogy egy-egy csapatban csak nők zenélnek. A zenei stílus alakulásával több műfajban láttunk már erre példát. Gothic, hard rock vagy folk metal vonalon volt jellemző korábban, de már olyan rendkívüli stílusokban is helyt állnak, mint...