A macskák ősidők óta az ember környezetében éltek, ám háziasításuk rendkívül sokáig tartott. Az ókori Egyiptomban szent állatokként tartották őket számon és már háziállatként kezelték őket. Rendkívül hasznos állatok! Vadásznak, így a ház körüli kártevőktől is megszabadítanak minket, gyógyító hatással rendelkeznek, aranyosak, de vajon ez elegendő ok arra, hogy macskatartásra adjuk a fejünket?

Az alábbiakban összeszedtem néhány fontos tényezőt, ami kedvet csinálhat ahhoz, hogy macskát tarts otthonodban.

 1. Kezdem az egészségre is jótékony hatásokkal. Képzeld el, hogy fekszel egy esős napon a lakásban a macskával az öledben. Nem csak megnyugtató idill, de a dorombolása javít a vérnyomás problémákon, a nehézlégzés megszüntetésében is segít és bármilyen hihetetlen, de a műtét utáni fájdalmakat is csökkenti a dorombolás által kiváltott rezgéseivel.
  Terápiás állatként is alkalmazzák, például Alzheimer-kóros embereknél bizonyították képességüket.
  Az alábbi videót stresszhelyzetben ajánlott megnézni, utána pedig kötelező beszerezni egy cicát!
  https://www.youtube.com/watch?v=35T8wtmTbVg
 1. A legtöbb ember azt hiszi, hogy a macskák antiszociális, önző lények és csak akkor szeretnek, ha kapnak cserébe valamit. Minden állat más természetű, de ez a megállapítás nem igaz. Annyi szeretet van bennük, mint egy kisgyerekben. Bújnak, dörgölőznek, dorombolnak, imádnivalóak.
 1. Ha kertes házban lakunk és jó vadász a kis barátunk, akkor szinte minden nap kapunk ajándékokat tőle a szeretete jeléül. Legtöbbször a lábtörlőn, de az udvar bármely látható pontján otthagyhatja a trófeáit, dicséretet várva tőlünk.
 1. Akupunktúrás, illetve masszőri tehetséggel rendelkeznek. A fájó pontokon tökéletes összpontosítással végzik el a műveletet. Olykor ott is, ahol nem fáj, de mivel közben dorombol elnézendő ez a kis tévedés.
 1. Egy jobb dolog van annál, mint egy hosszú és fárasztó nap után hozzábújni a macskádhoz. Ha ő is akarja. Ha igen, akkor órákon át tartó közös, nyugodt szundi a jutalom.
 1. Mindig nagyon segítőkészek. Akár tanulásról, munkáról, takarításról vagy társasjátékról van szó. Ők mindenhol ott akarnak lenni és ott is lesznek. Ha csak olvasni szeretnél ők is veled együtt szeretnék nézegetni a könyvet. A társasnál hiába nincsenek játékban, mindenképpen ők a következők és laza mozdulattal lépnek mindenki bábuja helyett. Amikor végre elkészültél a felmosással, ők az elsők, akik rögtön ellenőrzik rendesen elvégezted-e a feladatot.
 1. Egy macskának nincs szüksége mindenféle drága játékra, kaparófára. Egy közepes méretű doboz vagy egy zacskó órákra képes lekötni a figyelmét. Játszik benne, alszik, megint tesz-vesz kicsit, és nem került sokba a lefoglalása.33-Funny-cat
 1. Végezetül a leghatásosabb indok: Macska nélkül lehet élni…… de minek?!

 

Szerző: Zsidákovits Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/10334406_1297656353581255_7114599641645990186_n.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/10334406_1297656353581255_7114599641645990186_n-150x150.jpgNews CitySzínesboldogság,boldogsághormon,cicatartás,macskaA macskák ősidők óta az ember környezetében éltek, ám háziasításuk rendkívül sokáig tartott. Az ókori Egyiptomban szent állatokként tartották őket számon és már háziállatként kezelték őket. Rendkívül hasznos állatok! Vadásznak, így a ház körüli kártevőktől is megszabadítanak minket, gyógyító hatással rendelkeznek, aranyosak, de vajon ez elegendő ok arra, hogy...