A kiismerhetetlen női táskák tulajdonosai legtöbb esetben azt sem tudják, hogy mi is rejlik a kiegészítőben.  Számukra mindennapossá vált már a „könyékig turkálás” a táskában. Egy – két fülbevaló, rúzs, kendő, notesz, pénztárca, kenceficék és még egy pár cipő, eltűnt rágógumik, hajcsattok és egyéb más kiegészítők. Ismerős a helyezet?

Pszichológusok szerint nem csak rendszerességről, hanem annál jóval többről árulkodik egy női táska. Szétszórtság vagy túlzott óvatosság? Akármiről is legyen szó, életünk rendbetétele sokszor ilyen apróságokon is múlhat. Hogy miért? Mert komoly döntéseket kell meghozzunk, le kell győzzük közben megszokásainkat, félelmeinket. Viccnek tűnhet, de sajnos így van. A felesleges dolgok táskából való kisöprése sokszor tényleg az első lépés egy magabiztosabb és önállóbb életbe.

Első lépés, hogy rendszerezzük mindennapjaikat a vállon vagy kézben hordható táskában.

Kezdjük például azzal, hogy táskánk tartalmát kiborítjuk egy könnyen tisztítható felületre (minden finomkodás nélkül). Így sokkal átláthatóbb, hogy mivel tömtük tele, vagy milyen felesleges dolgot cipeltünk egészen eddig.

Ha esetleg nem „vészhelyzeti” cuccokat (mint például pár cipő, harisnya), hanem mondjuk ebédet vagy edzős felszerelést hordasz magadnál, akkor jobb, ha ketté választod a napi adagot: vigyél inkább több táskát, így minden sokkal átláthatóbb lesz.

Milyen az ideális táska?

Kézben, vállon hordható, vagy mindkettő? Mérlegeld, hogy számodra mi a legfontosabb. Tanácsoljuk, hogy a fontos, hétköznapjaid miatt elengedhetetlen tárgyakat válogasd össze és ahhoz mérten keresd meg a megfelelő méretű kiegészítőt.  Gyakran célszerű a praktikusabb darabokat választani és egy kicsit eltekinteni a divat követése felett.
Válassz egy nagyobb, jó szabású darabot, amiben sok rekesz és/vagy tárolózseb van. Ez nagyon praktikus lehet a hétköznapokban: egyrészt rendszerezheted a dolgaidat, másrészt garantáltan nem fognak egyszerre kizsebelni a villamoson.
Néha a praktikumnak győzedelmeskednie kell a stílus felett.

Ámen!

Szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/bag-1853847_1920-1-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/bag-1853847_1920-1-150x150.jpgNews CityÉletmóddivat,női táska,rendszeresség,táskaA kiismerhetetlen női táskák tulajdonosai legtöbb esetben azt sem tudják, hogy mi is rejlik a kiegészítőben.  Számukra mindennapossá vált már a „könyékig turkálás” a táskában. Egy - két fülbevaló, rúzs, kendő, notesz, pénztárca, kenceficék és még egy pár cipő, eltűnt rágógumik, hajcsattok és egyéb más kiegészítők. Ismerős a helyezet? Pszichológusok...