Ha hihetünk a szóbeszédnek, akkor végre elindult 5 új híd kivitelezése és tervezése a Dunán. A beruházások jelentősen megkönnyíthetik majd a folyó két partja közötti közlekedést, fellendülést jelentenek mind gazdasági, mind turisztikai szempontból.

A Magyar Idők szerint, az új hidak jelentősen javítani fognak a jelenlegi állapotokon. A fejben már rég elkészült hidak, a tervek és elvárások szerint határozottan könnyíteni fogják a két között közlekedést, ami garantáltan pozitív hatással lesz a gazdasági élet sok szereplőjére… a magán, személyi forgalomról nem is beszélve.

Mire számíthatunk?

  1. Komárom – Komarno híd

A Szlovákiát és Magyarországot összekötő híd kivitelezését már el is kezdték. Ugyan apróbb módosításokat iktattak a vállalkozási szerződésbe, egy 600 méter hosszú, egypilonos, ferdekábeles hidat építenek majd a szakemberek itt, közel 91,2 millió euro értékben. A kivitelezés várhatóan két és fél év múlva ér véget, akkor indulhat meg a forgalom Komárom két része között.

  1. Híd a Dunakanyarnál

Egyelőre még csak terv szintjén létezik, de úgy hírlik, hogy Váctól délre is átívelne egy közel 15 méteres híd a Dunán. Az elfogadott terv szerint a rávezető szakasz az autópályává bővülő új 2-es főút Vác és Sződliget között létesülő új csomópontjánál kezdődne. Kifejezetten hiánypótló lenne az új beruházás, hiszen nem csak Vác és Tahitótfalu kerülne összeköttetésbe, hanem Esztergom és Gödöllő között is nyitna egy fővárost elkerülő lehetőséget.

  1. A budapestiek sem maradnak ki a jóból

Ugyan nem közúti hidat terveznek Budapestre, mégis örülhetünk. A Rákóczi híddal párhuzamosan futó Déli összekötő vasúti híd átalakításának és bővítésének tervei fontos mérföldkőnek számítanak. A vasúti híd 978 millió forint értékben épülhet meg és a IX. kerületi Soroksári út és az újbudai Nádorkert között fog futni.

  1. Azért a Budapest mégis kap egy közúti hidat is

A Galvani úti híd a tervek szerint a főváros déli részén épülne meg. Kormányhatározat már született és kimondja, hogy az Andor utca és az Egér út kell közvetlen kapcsolatot adjon a hídnak az M1-M7 bevezetőjéhez. Ezzel a híddal lényegében egyszerűsítve lesz a város keresztül szelése egészen az M3-as autópályáig.

  1. Kalocsa-Paks Duna híd

Az ország déli részén élőknek sem kell bosszankodniuk, igazi örömhír számukra, hogy már a tevezési szerződésnél tart a Kalocsa-Paks összekötő híd. Az átkelő közel 21 kilométernyi új utat is jelent pluszban, ami az infrastruktúrát jelentősen fejleszti a térségben. A tervek szerint 1060 méter hosszú lesz a híd és 12 támaszon fog állni.

 

Szerző: Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/02/dunai-híd-4-1024x565.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/02/dunai-híd-4-150x150.jpgNews CityBelföldUncategorizeddunai hidak,közúti híd,új hídHa hihetünk a szóbeszédnek, akkor végre elindult 5 új híd kivitelezése és tervezése a Dunán. A beruházások jelentősen megkönnyíthetik majd a folyó két partja közötti közlekedést, fellendülést jelentenek mind gazdasági, mind turisztikai szempontból. A Magyar Idők szerint, az új hidak jelentősen javítani fognak a jelenlegi állapotokon. A fejben már rég...