Az osztrák származású Romy Schneider a XX. század egyik ikonikus alakja volt, aki a klasszikus Sissi filmek, a Medence, az Egyszerű eset, a Szerelmi lázálom című alkotások főszerepének megformálásával örökre beírta magát a rajongók szívébe. A tragikus sorsú színésznő egész életében harcolt magánéleti válságaival. Megformált hősei realisztikus ábrázolásához, kevesen tudták, de saját életéből, érzései merített. Drámai halálát sokáig öngyilkosságnak vélték. Egy kislányt hagyott maga után, Sarah-t.

Ha Romy Schneider nevét meghallja valaki, akkor 3 dolog jut kapásból eszébe. Az 1900-as évek második felének leggyönyörűbb női arca, Alain Delon és Sissi. A fantasztikus pályafutás mögött azonban tragédiák sorozata húzódik.

A színésznőt korán beszippantotta a siker és egyszerre égett ezer fokos lángon mind munkájában, mind pedig a szerelmi életében. Impulzív volt, 100 százalékig megélve az örömöket és drámákat is az életében. Élete legnagyobb szerelme Alain Delon volt, ám Romy mégsem hozzá ment feleségül később. 2 házasságából 2 gyermeke született, akiket ugyan imádott, mégis folyamatos vívódásai voltak önmagával a munka és a család kapcsán. Igazi, őrlődő valójára egykori szerelme, Alain Delon világított rá az évszázad legszebb szerelmes levelében, mely a színésznő halotti ágyánál fogant.

1982-ben véget ért egy élet. Egy nagyon rövid élet, amiben annyi tartalom volt, amit más 100 év alatt sem tapasztal meg. A világ egyik legnagyobb színésznőjének megszakadt a szíve és örökre elment. Kevesen tudták, de félárván maga mögött hagyott egy 5 éves kislányt, Sarah Biasinit. Romy Schneidernek 2 gyermeke volt, ám elsőszülött fia, David, 1981-ben tragikus körülmények között elhunyt, ami a nőhöz közel állók szerint hozzájárult a színésznő hirtelen halálához.

Sokan azonban Alain Delont hibáztatták a tragédiáért. Még Sarah Biasini, a Schneider egyszem lánya is. A kívülállók nem tudták a francia színészóriásnak megbocsájtani, hogy darabokra törte ennek a törékenynek tűnő nőnek a szívét. Az igazság azonban az, hogy az egykori szerelmespárt nagyon is különleges kapcsolat fűzte össze szakításuk után is. Egymás legbelsőbb bizalmasai voltak, ha távolról is, de folyamatosan fogták egymás kezét. Delon a színésznő halála után azt nyilatkozta, hogy Romy 25 évet jelentett az életéből, 25 év barátságot és szerelmet. Romy volt számára a nő, a szerelem, a teljesség.

Sarah Biasini szerint, aki édesapja és a nagyszülők történeteiből emlékszik, ismeri leginkább híres anyukáját, Romy halála nem „fatális véletlen, egyszerű szívleállás volt”, hanem öngyilkosság. Alkohollal kevert gyógyszertúladagolás miatt veszítette életét, mert valójában soha nem tudta feldolgozni, hogy Delon elhagyta. Depresszióját pedig csak fokozta 1981-ben, 14 éves korában balesetet szenvedő elsőszülött fia elveszítése is.

Az azóta szintén színésznőkét híressé vált Sarah azt mondja, hogy anyja az őt körülvevő népszerűség ellenére, mindig harcolt a viharos szerelemből és csalódásból fakadó démonjaival és soha nem tudta igazán elengedni élete nagy szerelmét és az abból fakadó sóvárgást, csalódást. Féltestvére, David halála pedig csak olaj volt a tűzre, hiszen anyja a fiút legalább annyira rajongásig szerette, mint egykori udvarlóját.

Szerző: Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/romy-4.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/romy-4-150x150.jpgNews CityKultúraAlain Delon,Romy Schneider,Romy Schneider halála,Sarah BiasiniAz osztrák származású Romy Schneider a XX. század egyik ikonikus alakja volt, aki a klasszikus Sissi filmek, a Medence, az Egyszerű eset, a Szerelmi lázálom című alkotások főszerepének megformálásával örökre beírta magát a rajongók szívébe. A tragikus sorsú színésznő egész életében harcolt magánéleti válságaival. Megformált hősei realisztikus ábrázolásához, kevesen...