Az egész világot megrendítette Larry Nassar évtizedekig tartó ámokfutása, amit az amerikai női tornászválogatott sportorvosaként hajtott végre. A férfi legkevesebb 158 nőt, többségében fiatal- és kiskorú személyeket molesztált. Az ellene folyó perben nemrég mondtak ítéletet.

Larry Nassar két évtizedes szexuális garázdálkodásába kislányok, lányok sokasága rokkant bele. A rendelkezésre álló adatok alapján nem kizárt, hogy az orvosnak fiú áldozatai is lehettek. A bántalmazottak között, a jelenlegi információk alapján, több világ- és olimpiai bajnok is van, akikben annak idején csak a sport iránti szeretet tartotta a lelket, hogy elviseljék a folyamatos zaklatásokat.

A sportorvost, 2018. januárjának végén, a bíróság a vallomások alapján bűnösnek találta és gyakorlatilag életfogytig tartó büntetést kapott, mert hivatalosan 40 és 175 év közötti letöltendő börtönbüntetésre ítélték el. Nassarnak nem ez az első büntető ügye, korábban, 2017. decemberében már elítélték jogerősen 60 év letöltendőre gyerekpornográf képek birtoklásáért.

A tárgyalás alatt a sértettek egymás után, legtöbben könnyek között tették meg vallomásaikat, felolvasva a borzalmas sorokat, hogy a sportorvos, hogyan fogdosta testüket, miként vonta be őket beteg „játékaiba”. Larry Nassar összesen 8 zaklatást ismert el, de az ellene folytatott per során bocsánatot kért az összes áldozattól és úgy nyilatkozott, hogy vallomásaik élete végéig el fogják őt kísérni.

Az ítélethirdetés után is óriási botrány körvonalazódhat még az ügyből, ugyanis a vallomást tevő lányok többsége azt mondta, hogy a vezetőség több tagja is tudott a szexuális zaklatásokról, ám mégsem tettek ellene semmit, annak ellenére, hogy első áldozata már az 1995-ös években feljelentést tett ellene, az orvost mégsem távolították el pozíciójából.

Lebuktatásában erősen szerepet játszott, hogy 2015-ben egy edző véletlenül meghallotta két tornászlány beszélgetését, amiben Nassar zaklatásait beszélték ki. Az edző jelentette az esetet a Tornász Szövetségnek, Nassar pedig hirtelen távozott pozíciójából, ám leglább 1 évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy vádat emeljenek ellene kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekményért.

A hírek szerint a legfiatalabb áldozat 6 éves lehetett…

Szerző: Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/nassar-2-1024x570.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/nassar-2-150x150.jpgNews CityNagyvilágAmerikai Tornász Szövetség,Larry Nassar,pedofil orvos,szexuális zaklatásAz egész világot megrendítette Larry Nassar évtizedekig tartó ámokfutása, amit az amerikai női tornászválogatott sportorvosaként hajtott végre. A férfi legkevesebb 158 nőt, többségében fiatal- és kiskorú személyeket molesztált. Az ellene folyó perben nemrég mondtak ítéletet. Larry Nassar két évtizedes szexuális garázdálkodásába kislányok, lányok sokasága rokkant bele. A rendelkezésre álló adatok...