Az elmúlt évben rengeteg felmérés és egészségügyi adat bizonyította, hogy az emberek többsége egyáltalán nincsen tisztában azzal, hogyan működik a teste. Az a tény, hogy maga az emberi test ösztönösen arra törekszik, hogy a lehető legkisebb erőfeszítéssel a legtöbbet hozza ki magából, sokakból azt hozta ki, hogy a végletekig zsigerelték szervezetüket, ahelyett, hogy tudatosan törekedtek volna arra, hogy egy helyes életmóddal javítsanak fizikai állapotukon.

A legtöbb ember nem tudja hogyan befolyásolja például a vérnyomását. De hogy nem menjünk ilyen messzire, banális azoknak is a száma, akik egyáltalán meg tudják mondani, hogy melyik szervük, hol helyezkedik el a testükben. Az, hogy ezeknek a szerveknek mi a funkciója, milyen feladatot látnak el a testben, szintén homály. Pedig alapvető információk nélkül nem tudjuk megadni szervezetünknek azt, ami a hosszú élettartamát garantálni tudja.

Az egészséges testi működéshez tehát kell egy alap tudás és, ami legalább annyira fontos egy egészséges lelki állapot is. A mai világban ez utóbbit nehéz elérni és szinten tartani, ám ha vannak pontos ismereteink arról, hogy szervezetünk hogyan biztosítja az alapvető életfunkcióinkat, az már félsiker.

 Az életed akkor lesz kerek, akkor fogod magad igazán egészségesnek érezni, ha tisztában vagy bizonyos folyamatokkal, amik lezajlanak benned. Az egyes szerveidnek nem csak külön kell jól működniük, hanem tökéletesen kell együtt is működniük. Ez pedig veled kezdődik. Ha tudod, hogy mi mit lát el testedben, akkor tudod azt is, hogy mivel előzheted meg a betegségeket. Ha pedig már beteg vagy, akkor rájössz magadtól is olyan gyógyításra, ami kiválthatja a gyógyszereid felét. Megéri? Igen. A pénzed is marad és boldogabb is leszel.

Mitől gyógyulnak be a testeden a sebek? Hogyan emészt a gyomrod? Mi történik az étellel, amit megeszel? Ha tudsz az ilyen egyszerű kérdésekre válaszolni, akkor szerencsés vagy: legalább 5-10 évvel meghosszabbítottad életed. Ha legalább egy kérdésben is bizonytalan voltál, akkor fordíts önmagadra több időt és kezdj el olvasni, kérdezni az ismeretekért.

Kovács Eni

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/anatomical-2261006_1920-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/anatomical-2261006_1920-150x150.jpgNews CityEgészségegészséges szervezet,emberi test,testAz elmúlt évben rengeteg felmérés és egészségügyi adat bizonyította, hogy az emberek többsége egyáltalán nincsen tisztában azzal, hogyan működik a teste. Az a tény, hogy maga az emberi test ösztönösen arra törekszik, hogy a lehető legkisebb erőfeszítéssel a legtöbbet hozza ki magából, sokakból azt hozta ki, hogy a végletekig...