Egyre többen felismerték, hogy a túlzott húsfogyasztás hosszútávon nem kifizetődő az egészség szempontjából és keresik az alternatívákat, ami hozzájárulhat egy olyan életmódváltáshoz, ami akár 10-20 évvel is meghosszabbíthatja az életet. A szakértők szerint a legjobb, szervezetünket minden földi jóval ellátó táplálék, amivel kiegyensúlyozott testi és lelki életet élhetünk: a hal.

Sokan nem szeretik otthon elkészíteni a halat, és ezt lovagolták meg a legjobb gasztro helyek Budapesten. Az egészséges és tudatos táplálkozók sorra szavazzák meg a bizalmat az olyan helyeknek, akik egyszerű és modern köntösbe csomagolva, de újra fogalmazzák a halas ételeket.

Jelenleg a budapesti kínálat a legnagyobb és legváltozatosabb, némelyik étterem olyan népszerűségnek örvend, hogy időben kell észbe kapni, ha az ott kínált finomságokkal akarjuk tele rakni a hasunkat.

A teljesség igénye nélkül válogattuk össze a legjobb helyeket, tekintettel az árfekvésre, elhelyezkedésre.

Nemo Fish&Chips

A Nemo egy igazi újhullámos gyorsétterem a 2. kerületben, nagyon közel a Fény utcai piachoz. A kínálatban szinte minden megtalálható, az egyszerűbb fogásoktól az ínyencségekig. Az étterem jellege elég naturalista, de gyönyörű. Az egyik legnagyobb specialitás a Nemo burger, amit, ha valaki egyszer megkóstol, sehol máshol nem akar majd húsos hamburgert enni.

The Bigfish

Az Andrássy úton található gasztro helyet a budapestiek csak bisztrónak hívják. A helyet üzemeltető tulajdonosok már letették a minőség cégérét Budaörsön, a halpiacon, így akik eddig képesek voltak egy jó falatért akár 1 órát is utazni, azoknak jóhírünk van: mostantól csak a belvárosig kell elmenniük. A kínálat naponta változik és frissül annak függvényében, hogy milyen volt a kapás. Halak, rákok, kagylók, minden van, amit el lehet képzelni, mindez minimál dizájba csomagolva, félig önkiszolgáló módon és megfizethető áron találjuk.

Halkakas

A fővárosi legenda szerint ez volt az első budapesti halbisztró. A magyaros kínálat mellett mára már szinte minden helyet kapott. A halakat kizárólag Magyarországról szerzik be és megfizethető áron árulják fogásaikat. A vendégek egyik kedvence a Pontyropogós, amit helyen, akár szintén magyar borokkal, sörökkel egészíthet ki, aki teljes élményre vágyna. Napközben is érdemes ide ellátogatni, mert egy bőséges menü mindössze 1000-1500 forint körül van.

Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/hal2.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/hal2-150x150.jpgNews CityÉletmódBudapesti halas,egészséges életmód,hal,halbisztróEgyre többen felismerték, hogy a túlzott húsfogyasztás hosszútávon nem kifizetődő az egészség szempontjából és keresik az alternatívákat, ami hozzájárulhat egy olyan életmódváltáshoz, ami akár 10-20 évvel is meghosszabbíthatja az életet. A szakértők szerint a legjobb, szervezetünket minden földi jóval ellátó táplálék, amivel kiegyensúlyozott testi és lelki életet élhetünk: a...