Ha valami most trendi Budapesten, akkor ez az! Az a, b, c, ….. x, y, v, z, zs generációk mind be akarnak robbani és meg akarják váltani a világot. Teszik ezt többnyire kötetlen munkaidőben, egyszerre akár több vasat is tűzben tartva, független, igazi klasszikus munkahelyi elköteleződéstől mentesen, coworking környezetben.

Miért van rá szükség?

A coworking Amerikában kezdett el hasítani, mára már Magyarországon is egyre elterjedtebb. Tökéletes megoldás minden rugalmas munkaidővel bíró dolgozónak, akinek a munkavégézéshez elegendő egy laptop és internet. A szabadúszók, egyéni vállalkozók, mikro vállalkozók paradicsoma, de minden, gyakran utazó vidéki is megtalálhatja a számítását ebben a munkakörnyezetben.

Komoly, pozitív hatása van a magányosan, otthonról dolgozók pszichés állapotára is. Enyhíti a depressziós tüneteket, a közösségben való munkavégzés motiváltabbá tesz. Plusz előnye a networking lehetőség, illetve sok coworking office ma már egyfajta inkubátorként is működik, azaz segíti többek között a kezdő vállalkozókat is. Olcsóbb, mint egy iroda bérlése (ami nem mellékes lélektani hatással van a felhasználókra szintén), alkalomszerűen és havi rendszeres jelleggel is igénybe vehető szolgáltatás.

Inspiráló környezet, fullos infrastruktúra

A tuti irodákat forgalmas, jó közlekedési infrastruktúrával rendelkező, általában belvárosi helyeken lehet megtalálni. Nem szükséges előzetes bejelentkezés. A wifi, a technikai és irodai infrastruktúra utánozhatatlanul jól működik, a kialakítás közösségi, trendi, egyszerű. Belépsz és jól érzed magad. Minden a kezed alá dolgozik és mindezt úgy, hogy nem kell 100x felugranod az íróasztalod mellől, hogy a munka közben a család napi ügyeit intézd…

De hol is van az arra….

Minden iroda más és más. Az egyes irodák próbálnak specifikálódni, ami leginkább a szolgáltatási palettában mutatkozik meg. A Budapesten létrehozott közösségi munkahely lehetőségek, a teljesség igénye nélkül:

  • Kaptár
  • LOFFICE
  • TheHub
  • Colabs Buda
  • CoWo
  • Greenspace
  • H13
  • Kowerk

Folyamatosan nő az igény az ilyen és hasonló szabadságot nyújtó munkastílusra, munkakörülményre. Budapesten kívül, Pécs, Szeged, Miskolc is letette már a voksát az innovatív munkakörnyezet mellett.

Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/közösségi-iroda.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/01/közösségi-iroda-150x150.jpgNews CityBelföldfree office,iroda,közösségi irodaHa valami most trendi Budapesten, akkor ez az! Az a, b, c, ….. x, y, v, z, zs generációk mind be akarnak robbani és meg akarják váltani a világot. Teszik ezt többnyire kötetlen munkaidőben, egyszerre akár több vasat is tűzben tartva, független, igazi klasszikus munkahelyi elköteleződéstől mentesen, coworking környezetben. Miért...