Édesanyaként szeretünk naprakészek lenni, és gyors segítséget kérni. Rengeteg tévhit kering a gyereknevelést, táplálást vagy fejlődést illetően az interneten. Ezekben a kérdésekben is nyújthat segítséget a kezdő anyukáknak a Facebook. Kerestünk néhány babás csoportot, ahol szakértőknek tehetünk fel kérdéseket.

Szülés körüli kérdésekkel foglalkozó beszélgetős csoport a Mindent a szülésről (szakértőkkel), ahol a szakértők és adminisztrátorok célja, hogy az első (de akár sokadik) szülés előtt állók megkapják azokat a nélkülözhetetlen információkat, melyek birtokában tudni fogják, mire számíthatnak a szülés során, így esélyük lehet elkerülni a szükségtelen beavatkozásokat vagy műtétet.

A szoptatással kapcsolatos kérdéskört járja körül a Szoptatási tanácsadás – kérdezz felelek csoportja. Gyakorló édesanyák és szoptatásban képzett szakemberek válaszolnak és adnak tanácsot a bizonytalanok számára. A csoportot az IBCLC (International Board Certified Lactation Consultants; Nemzetközi Vizsgabizottság által minősített laktációs szaktanácsadók) szakértői, LLL tanácsadók (=La Leche Liga, nemzetközi szoptatástámogató szervezet), szoptatásban jártas gyógyszerész, fogorvos, gyermekgyógyász, védőnő, pszichológus, bába, dúla stb. szakemberek hada hitelesíti.

Szintén kihagyhatatlan az Alvás, altatás – kérdezz, a hordozo.hu alvásszakértői válaszolnak csoport is a kezdő édesanyák számára. Segít információt, tapasztalatokat gyűjteni, bemutat olyan, modern kutatásokat alapul vevő alvási/altatási megoldásokat, lehetőségeket, melyek a különböző korú gyerekekhez és a különböző élethelyzetekhez alkalmazkodnak, és a gyermek és szülő igényeit is kielégítik.

De ezeken kívül hasznos tanácsokhoz juthatunk a Babahordozás – kérdések és válaszok csoport szakértőitől is, vagy az Egészséges (WHO ajánlását követő) hozzátáplálós csoport naprakész tudású anyukáitól. Válaszokat kaphatunk még a BLW – “Falatkás” avagy darabos, igény szerinti hozzátáplálás, a Mozgásfejlődés – Kérdezz Felelek és a Beszédfejlődés – Kérdezz Felelek csoportban is.

Mielőtt bármilyen csoporthoz csatlakoznánk a közösségi oldalon érdemes figyelmesen elolvasni a szabályzatot.

Szerző: bb

Forrás:

http://anyaklikk.cafeblog.hu/

http://esztiteka.blog.hu/

 

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/FB-csopi-3-1024x681.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/FB-csopi-3-150x150.jpgNews CityBelföldbabás szakértők,facebook csoport,közösségi média,szülői tanácsadásÉdesanyaként szeretünk naprakészek lenni, és gyors segítséget kérni. Rengeteg tévhit kering a gyereknevelést, táplálást vagy fejlődést illetően az interneten. Ezekben a kérdésekben is nyújthat segítséget a kezdő anyukáknak a Facebook. Kerestünk néhány babás csoportot, ahol szakértőknek tehetünk fel kérdéseket. Szülés körüli kérdésekkel foglalkozó beszélgetős csoport a Mindent a szülésről...