Már régóta vitáznak azon, hogy Lewis Caroll nonszensz meseregénye, az Alice csodaországban című műve vajon drog által kiváltott látomás-e vagy sem. Van benne egy rész, ahol a kukac azt tanácsolja Alice-nak, hogy ha másként akarja látni a világot: egyen egy kis varázsgombát. A művet elemző tudósok szerint mindezt csak mi látjuk bele.

Stephen Kingről azonban köztudott, hogy szinte az egész ’80-as éveket végigkokainozta. A kokain mámorító erejével élve legalább 10 regényt írt, köztük a Setét torony sorozatot, a Kedvencek temetőjét, és a Végítéletet is.

1959-ben Ken Kesey pszichiáter-asszisztensként dolgozott egy kórházban (ezekből az emlékekből írta meg A száll a kakukk fészkére című művet), ahol részt vett néhány kísérletben. Ezekben a kísérletekben az LSD hatását vizsgálták a betegeknél.

Jean-Paul Sartre-ról szóló önéletrajzi könyvből derült ki az író furcsa diétája: 2 csomag cigaretta, 200 milligramm amfetamin, 15 gramm aszpirin, egy barbiturát csomag és körülbelül 20 cordran  (amfetamin és aszpirin keverékét) volt. Sarte ebből a diétából nyerte az ihletet is az íráshoz.

1884 és 1887 között Sigmund Freud számos művet tett közzé arról, hogy mit tehet a kokain az emberrel. Saját maga is függővé vált, és el is ítélték kábítószer propaganda miatt. Többször megpróbált megszabadulni függőségétől, de állítólag sosem sikerült neki.

Leszögeznénk, hogy a kábítószer káros, tudatmódosító és senki ne próbálja az előbb felsorolt írókat követni!

Szerző: bb

Forrás:

http://goodstuff.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/könyv-4.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/könyv-4-150x150.jpgNews CitySzínesdrog,irodalmi remekművek,irodalomMár régóta vitáznak azon, hogy Lewis Caroll nonszensz meseregénye, az Alice csodaországban című műve vajon drog által kiváltott látomás-e vagy sem. Van benne egy rész, ahol a kukac azt tanácsolja Alice-nak, hogy ha másként akarja látni a világot: egyen egy kis varázsgombát. A művet elemző tudósok szerint mindezt csak...