Az ünnepek alatt is érdemes betartani a diétát. Egy kis trükkel és odafigyeléssel megőrizhetjük alakunkat, különösebb lemondások nélkül. Szerencsére a karácsonyi asztalra a magyar hagyományok szerint sok olyan étel kerül, amit büntetlenül megehet mindenki.

A nagy karácsonyi véghajrában a stressz gyakran okoz falási rohamokat. Nem kell megadjunk magunkat az egészségtelenbe forduló zabálásnak, az ünnep arról szól, hogy együtt vagyunk szeretteinkkel és odafigyelünk egymásra. Rád sem fog senki megharagudni, ha nem eszel a beigli mellé rétest.

Aki már régóta kitartóan küzd egy diétával vagy hosszabb ideje odafigyel az életmódváltására, annak sem kell lemondania az ünnepi asztal finomságairól. A kulcs, mint mindig a mértékletességen van. Főzés közben ne csipegessünk, inkább igyunk több folyadékot, hogy elűzzük a csábító illatok okozta kóstolgatást.

Legyünk határozottak és előzzük meg a puffadást, plusz kilókat azzal, hogy az asztalra olyan ételeket teszünk vagy kérünk, ami illik egy fogyókúrás vagy súlytartó ember étrendjébe. A halászlé, töltött káposzta, sült kacsa lehet akár teljes értékű étel is egy diétázó életében. Készítsük friss alapanyagokból, könnyű köretekkel vagy együk kenyér nélkül önmagában.

Ha több helyre is el kell látogassunk az ünnepek alatt, beszéljük meg előre vendéglátóinkkal a karácsonyi menüt vagy vigyünk magunkkal dobozolva olyan alternatívát, ami tökéletesen illeszkedik étrendünkbe. Senki nem fog megsértődni, ha tudatosan táplálkozunk és a kínált húsleves után saját sovány húsból készült ebédünket fogyasztjuk majd el.

Ha visszautasítjuk a mértéktelen dőzsölést, azzal példát mutatunk családunknak is. Motiváljuk őket, formáljuk szemléletüket. Ha pedig mégis elcsábulunk egy-egy finomabb falatra, akkor sem kel bűntudatot éreznünk: a mozgás mindenre megoldás. Találjuk meg a módját, hogy letornázhassunk az év végi hajrában felszaladt kilókat.

Szerző: Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/karácsonyi-étel-3.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/karácsonyi-étel-3-150x150.jpgNews CityEgészségegészséges ételek,karácsony,karácsonyi diétaAz ünnepek alatt is érdemes betartani a diétát. Egy kis trükkel és odafigyeléssel megőrizhetjük alakunkat, különösebb lemondások nélkül. Szerencsére a karácsonyi asztalra a magyar hagyományok szerint sok olyan étel kerül, amit büntetlenül megehet mindenki. A nagy karácsonyi véghajrában a stressz gyakran okoz falási rohamokat. Nem kell megadjunk magunkat az egészségtelenbe...