Ideje lenne túllépnünk a rántottán. Hiszen tojásból megannyi izgalmas ételt készíthetünk. A magas fehérjetartalma miatt akár órákra elegendő energiához juttatjuk vele szervezetünket. Nézzük, néhány remek ötletet az unalmas rántottán túl.

A legegyszerűbb megoldás, ha pirítósból készítünk hozzá szendvicsalapot. Egy kis sonka, sajt és egy szelet sült bacon fölé jöhet a tükörtojás. Látványnak sem rossz és rendkívül ízletes.

Bár elsőre bonyolultnak tűnhet, mégsem az a tojásos tortilla tekercs. A 2-3 tojásból elkészített omlettet csúsztassuk át egy tortilla tekercsre, ízesítsük sóval és borssal, díszítsük salátalevelekkel, majd egyszerűen csavarjuk fel. Ezt a reggelit akár magunkkal is vihetjük a munkahelyünkre, vagy csomagolhatjuk uzsonna gyanánt a gyerekeknek az iskolába.

Ma már talán minden háztartásban megtalálható egy muffinsütő. De mostanáig a sütemény készítésén kívül másra nem használták. Pedig az édes finomságok mellett akár sósakat is készíthetünk benne. Olajozd ki a muffinsütőt, az aljára és az oldalára pedig tapasszunk reszelt krumplit, a fészekbe tegyünk egy kis kockára vágott sült bacont, majd egy-egy tojást. Sütőben süssük készre.

A rántotta egyik különlegesebb változata a fritatta. Az olasz különlegesség ugyan összetételében hasonló az omletthez, ám ettől eltérően nem forgatják meg, és sütőben készítik el. Süssük egészségesen, spenóttal és mozzarellával: a lepirított hagymára tegyük rá a leforrázott spenótleveleket, daraboljunk rá mozzarellát, öntsük rá a felvert tojásokat és már mehet is a sütőbe. 10-12 perc alatt sül készre az ínycsiklandó reggelink.

Pizza nem csupán vacsorára, de reggelire is remek táplálék. A sonka és a tejföl mellé üssünk rá egy tojást, majd szórjuk meg sajttal. A rukkolát pedig csak a végén tegyük rá, ha már kivettük a sütőből.

Végül a tökéletes tojásos reggeli mexikói módra: huevos rancheros. A tortilla lapra csipős kolbászos lecsóalap kerül, erre pedig a külön serpenyőben készült lágy tükörtojás. Ha ezzel indítod a napot, ebédig biztos nem éhezel már meg!

Szerző: bb

Forrás:

https://ripost.hu/

http://www.nosalty.hu/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/tojásos_reggeli-1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/tojásos_reggeli-1-150x150.jpgNews CityÉletmódegészséges tojás,tojás,tojás reggelire,tojásos reggeliIdeje lenne túllépnünk a rántottán. Hiszen tojásból megannyi izgalmas ételt készíthetünk. A magas fehérjetartalma miatt akár órákra elegendő energiához juttatjuk vele szervezetünket. Nézzük, néhány remek ötletet az unalmas rántottán túl. A legegyszerűbb megoldás, ha pirítósból készítünk hozzá szendvicsalapot. Egy kis sonka, sajt és egy szelet sült bacon fölé jöhet...