Az orvosi szén egyike a legrégebben alkalmazott gyógyszereknek. Elsősorban heveny hasmenés tüneti kezelésére, valamint a mérgezések ellátásra alkalmazzák. Mivel hatékonyan szívja magába a szervezetben felgyűlt méreganyagokat, az orvosi felhasználás mellett a szépségápolásban is fontos szerepe van: szebb lesz a hajunk, a bőrünk, sőt még a fogaink is fehérebbé válnak tőle.

A faszenet az 1800-as években gyulladt bőrfelületek borogatására használták és csupán a XX. század elején kezdték el kezelni az emésztési zavarokat vele. A carbo activatus nem más, mint növényi eredetű anyag speciális módon elszenesítve. Mivel szerkezetéből adódóan saját tömegénél nagyságrendekkel nagyobb tömeget képes megkötni, kiváló terápiás célokra is. Az aktivált szén a tápcsatornából nem szívódik fel, helyi hatással rendelkezik, a méreganyagokat a bélrendszerben képes megkötni, ezáltal eltávolítani.

Kevés mellékhatás jellemzi. Egyidejűleg más gyógyszerrel azonban nem alkalmazható, mivel csökkenti a felszívódást, így a többi gyógyszer hatásosságát is.

Szenet tartalmazó száraz sampon használatával könnyen megszabadulhatunk a hajban, fejbőrben lévő méreganyagok lerakódásával megjelent korpásodástól, zsírosodástól. Ha sikeresen eltávolítottad a felületi szennyeződést, a haj sokkal erőteljesebb lesz, többé már nem fog lelapulni.

Szén-pakolás a bőr pórus- és mélytisztítására: lehámlasztja az elhalt hámsejteket, megszabadít a zsírosodástól és szennyeződésektől, egészségesen fénylővé varázsolja a bőrt. Használatához a széntablettát vízzel keverjük el, és hagyjuk a bőrünkön 10 percig, majd langyos vízzel öblítsük le. Ne használjuk napi rendszerességgel! Rövid időn belül szünteti meg az aknékat is, elég csupán a problémás területet bekenni vele.

A szén kiváló gyulladás gátló, ráadásul a csípések, harapások méreganyagait is magába szívja. Hintsd be kevés szénporral a darázs, vagy szúnyogcsípés helyét, így sokkal hamarabb elmúlik, nem fog viszketni, és bőrirritáció sem keletkezik. Segítségével azt is elkerülheted, hogy a vágások, horzsolások begyulladjanak.

Szerző: bb

Forrás:

http://blikkruzs.blikk.hu/

http://www.webbeteg.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/11/aktív-szén-3.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/11/aktív-szén-3-150x150.jpgNews CityEgészségaktív szén,egészséges emésztés,fehér fogak,szépségápolásAz orvosi szén egyike a legrégebben alkalmazott gyógyszereknek. Elsősorban heveny hasmenés tüneti kezelésére, valamint a mérgezések ellátásra alkalmazzák. Mivel hatékonyan szívja magába a szervezetben felgyűlt méreganyagokat, az orvosi felhasználás mellett a szépségápolásban is fontos szerepe van: szebb lesz a hajunk, a bőrünk, sőt még a fogaink is fehérebbé válnak...