Mesésen festői környezetben, a Bükk ölelésében, Magyarország legtisztább levegőjű településén, Noszvajon található a híres De la Motte kastély. A műemlék már önmagában is megér egy kiadós délutáni programot, ám legújabb, a KidsOasissal való együttműködésnek köszönhetően létrejött túrája garantáltan visszahozza a klasszikus tematikus programokba vetett hitet.

Képzeljünk el egy igazán tündéri miliőt: 15 hektáros angolpark, tökéletes állapotban fennmaradt késő barokk kiskastély. Eredeti szépségükben megcsodálható pajzán festmények, autentikus berendezési tárgyak, kultúra, történelem és igazi izgalom… ezúttal gyerekeknek.

A kastély eddig is tárt karokkal várta az érdeklődőket, repertoárjának színesítésével azonban most olyan perspektívát nyitott, ami kevés térségbeli múzeumban érhető el: tematikus túrát ajánl 4-12 éves gyerekeknek.

A KidsOasis Kft., amely missziójának tekinti a magyarországi családi turizmus népszerűsítését, ott segít, ahol tud. Jelen esetben most a De la Motte kastély szellemeinek feltárásában. A szervezetet már ismerhetjük olyan kreatív programjairól, mint a „Legyél te is szállodaigazgató!” vagy az „Egészségfalók”, ám kevesen tudják, hogy határtalan fantáziájukról híres szakemberei akár hajmeresztően izgalmas és vicces programok profi kidolgozásában is csillagos ötösre vizsgáznak. A De la Motte Szellemei kastélytúra is ilyen. Elkóborolt szellemek felfedezése, tudáspróba, mitikus történetek régi tárgyak megismerésén keresztül, kreatív foglalkozások, interaktív ügyességi feladatok… mindez bő 45 percen belül.

Akit nem riaszt vissza egy kis nyomozás, készen áll arra, hogy teljes torokból imitálja a huhogást, szeretni a rejtvényeket, próbára tenné érzékeit egy ódon kastély falai között, annak kötelező program a noszvaji program beiktatása. A tárlatvezetés animátorai a legtökéletesebb idegenvezetők ebben a kísértethistóriában, ami garantáltan jól végződik. Vigyázat, mert a végén robban az adrenalin és a boldogság bomba. Menetközben pedig garantált nyalánkság a jutalom minden igazi szellemvadásznak!

Szerző: Kovács Adrienn

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/11/delamotte-kastély-4.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/11/delamotte-kastély-4-150x150.jpgNews CityKultúraDe la Motte kastély,gyerekprogramok,tematikus múzeumMesésen festői környezetben, a Bükk ölelésében, Magyarország legtisztább levegőjű településén, Noszvajon található a híres De la Motte kastély. A műemlék már önmagában is megér egy kiadós délutáni programot, ám legújabb, a KidsOasissal való együttműködésnek köszönhetően létrejött túrája garantáltan visszahozza a klasszikus tematikus programokba vetett hitet. Képzeljünk el egy igazán...