Előfordult már veled is, hogy csalódottan távoztál egy pihenésről? Rákészültél, kifizetted, izgatottan vártad, aztán paffff…  mert a valóság köszönő viszonyban sem volt az ígéretekkel. Ez a helyzet a kisbabásokkal, kisgyerekesekkel egyre többször megesik. Bababarátnak, családbarátnak lenni „fancy”. De tényleg tudják a hotelek, hogy mit vár tőlük egy vendég? Sajátosan fogalmazzák meg üzenetüket vagy tudatosan megtévesztik a nagyobb bevétel miatt a vásárlókat? Nos, az utóbbi időben, pont az ilyen kétségek miatt, egyre erősebb igény fogalmazódott meg a minőségi bababarát szálláshelyek kiválasztását segítő megmozdulások iránt.

A jövő arra mutat, hogy minden szálláshelyszolgálatónak érdemes komolyan átgondolni, melyek is a valós fogyasztói igények, majd meg kell vizsgálják stratégiai céljaikat és az azokhoz vezető utat, ha tartani akarják a vendégforgalmi számokat. Hogy Magyarország is felzárkózzon a bababarát turizmusban az európai színvonalhoz, naprakész tájékozottságra és az aktuális trendek pontos ismeretére van szükség. A magyar hoteleknek érdemes felkészülniük arra, hogy itthon tartsák a vendégeket, hiszen már élesen körvonalazódik egy erősen öntudatos, meglehetősen fizetőképes babás, kisgyerekes vásárlói réteg.

Mit is akar ez az új babás közösség? Elsősorban minőségi szolgáltatást, ami ár-érték arányos és tartalmasan eltöltött időt a családdal úgy, hogy közben minden a pihenését szolgálja. Mindezt kamu marketing és kamu szolgáltatások nélkül. Aki nem vak és süket, azzal hamar szembejön az online világban a „segélykiáltásuk”, hiányérzetük. Mert a vendégigények bizony egyre jobban, őszintébben körvonalazódnak. A legaktívabbnak a babás csoportok bizonyulnak, sorra hozzák létre a szókimondó fórumaikat, gyakran zavarba is hozva kritikáikkal a nagyobb szállodákat.

Az egyik ilyen meghatározó csoport a Bababarát Szállások zárt csoport, ami azonos nevű blogjából formálódott és röpke 3 hónap alatt több mint 12.000 tagra duzzasztotta magát. A facebooknak köszönhetően az anyukák és apukák itt bátran és őszintén cserélnek véleményt, ajánlanak egymásnak minőségi szálláshelyeket vagy éppen beszélik le a csoporttagokat desztinációkról. A felhasználók hiper aktivitásának köszönhetően a Bababarát Szállások új korszakot nyitott a babás turizmus fellendítésében. Amellett, hogy a blogot és zárt csoportot alapító, amúgy szállodai szakember, Boros Diána le is látogatja az ajánlott szállásokat, ereje abban rejlik, hogy hiteles. Pontosan a babás közösség nyelvén szól, annak igényei alapján minősít. A képes beszámolók korrektek, kifejezetten célirányosan a kisgyerekes szegmensnek szólnak és részlehajlásmentesen veszik górcső alá a bababarát státuszt mindenhol. Valami vagy van, vagy nincs, ugye?!

Persze nem csupán a Bababarát Szállások tartja fő missziójának a családi pihenés minőségi fejlesztését, hanem egy másik magyarországi szervezet is, a KidsOasis. A cég küldetése hasonló: olyan magas minőségű családbarát turizmus megteremtésén fáradoznak, ami tényleg európai színvonalra emelheti végre ezt a turisztikai szektort. Kreatívak, több szakmai díjat is nyertek már. Folyamatosan ötletelnek és olyan fejlesztésekre veszik rá, elsősorban a hazai szállodaipar több szereplőjét, amiket azok maguktól nehézkesen vinnének véghez…

A KidsOasis hitvallása szerint egyformán jár a pihenés, kaland, élmények a család minden tagjának: szülőknek és gyerekeknek egyaránt. Különleges minősítési rendszerük van, kifejlesztettek egy szélforgós védjegyet, ami lényegében arról szól, hogy a kötelékükbe tartozó családbarát szálláshelyeket intenzív górcső alá veszik, fejlesztik, felülvizsgálják és jutalmazzák.

Babával, kisgyerekkel utazóknak kötelező a két fórum felkeresése indulás előtt. Tevékenységük úttörő jellegű, megbízható szakmai munkát végeznek, de ami a legfontosabb meghallják a fogyasztók hangját és igényeit, hogy olyan szolgáltatást tudjanak nyújtani, közvetíteni, amivel a legtöbb hozható ki a családunkra szánt időből és sokat érő félretett pénzünkből.

Szerző: Kovács Adrienn

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/11/bababarát-turizmus-4.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/11/bababarát-turizmus-4-150x150.jpgNews CityBelföldUtazásBababarát Szállások,bababarát turizmus,KidsOasisElőfordult már veled is, hogy csalódottan távoztál egy pihenésről? Rákészültél, kifizetted, izgatottan vártad, aztán paffff…  mert a valóság köszönő viszonyban sem volt az ígéretekkel. Ez a helyzet a kisbabásokkal, kisgyerekesekkel egyre többször megesik. Bababarátnak, családbarátnak lenni „fancy”. De tényleg tudják a hotelek, hogy mit vár tőlük egy vendég? Sajátosan...