Nem kell a mozgás szerelmesének lenni, hogy kismamaként is valami sportolási lehetőségre vágyjunk. Méghozzá olyanra, amelyet még a kisbabánk is élvez, és nem kell tőle elszakadnunk hozzá. Összeszedtünk néhány lehetőséget, amelyet mama és baba közösen végezhet.

Talán a legismertebb mozgásforma kismamák számára a különböző baba-mama tornák, ahol a kicsik is kiveszik a részüket a mozgásból. Hiszen mi lenne jobb súlyzó egy édesanya számára, mint saját gyermeke? Nem csak megmozgatja testünket, de fejleszti a babák mozgáskoordinációját és ritmusérzékét is, nem beszélve az anya-gyermek kapcsolat megerősítéséről.

Azoknak a nőknek, akik amúgy is a jóga szerelmesei és ez a típusú mozgásforma már beépült az életükbe, kismamaként sem kell lemondaniuk arról, hogy az ászánákat gyerekkel együtt végezzék. A baba-mama jóga alatt nagy hangsúlyt fektetnek a hát, valamint az intim területek izmainak megerősítésére.

Akár családi program is lehet a baba-mama úszás, amelyet mindenki nagyon szokott élvezni: a pici intenzíven mozoghat a vízben, miközben biztonságos közegben érzi magát. Bár ez a mozgásforma sokkal aktívabb a gyerekek számára, relaxálásnak az édesanyáknak is tökéletes.

Ha szereted a latin zenét és a táncot, a hordozós latin fitnesst egyenesen neked találták ki. A maminbaba teljesen biztonságos, a koreográfiák saját babával és gyógytornász-hordozási tanácsadó segítségével lettek kialakítva. A könnyen követhető elemekhez nem szükséges semmilyen sportos előképzettség, az anyukák mégis szórakozva fogyhatnak, mozoghatnak, és nem kell közben a babát sem másra bízni.  Hiszen a latin táncmozdulatok minden izmot megdolgoztatnak, ez a torna kiválóan feszesít és karcsúsít, javítja a mozgáskoordinációt és szebb tartást eredményez.

A hordozóra épít az ún. Kangatraining is, ahol a picivel a hátunkon olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek elősegítik a szülés utáni regenerációt, és erősítik a has- és gátizmokat. De létezik hordozós norcid walking, sőt spinning is.

Szerző: bb

Forrás:

http://vertikaland.hu/

http://www.maminbaba.hu/

http://www.megiden.hu/

 

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/10/babamama.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/10/babamama-150x150.jpgNews CityEgészségaktív anyukák,baba-mama sportok,babás programokNem kell a mozgás szerelmesének lenni, hogy kismamaként is valami sportolási lehetőségre vágyjunk. Méghozzá olyanra, amelyet még a kisbabánk is élvez, és nem kell tőle elszakadnunk hozzá. Összeszedtünk néhány lehetőséget, amelyet mama és baba közösen végezhet. Talán a legismertebb mozgásforma kismamák számára a különböző baba-mama tornák, ahol a kicsik...