Kempingezni luxuskivitelben? Ma már ez sem elképzelhetetlen. A glamping, egy olyan új prémium verziója a sátortáborozásnak, ahol nem kell lemondani a kényelemről, mégis csak egy karnyújtásnyira a természet. Új trendként Magyarországra is bevonult a mozgalom.

Külföldön már egészen elképesztő szállásokat találni akár a semmi közepén is, de hazánkban is széles kínálatból választhatunk. A feltuningolt sátraktól kezdve az igazi deluxe jurtákig: igazi ággyal, pezsgőfürdővel. De nem ritkák a fákon épült házikók, a földbe vájt hobbitházak vagy akár a lakosztállyá alakított retro járgányok sem. Néhányat összeszedtünk, megkönnyítendő a választást.

Magyar viszonylatban abszolút kiemelkedő a noszvaji Nomád Hotel & Glamping. A szállás egyik fénypontja, a fantasztikus kilátással bíró igazi romantikus búvóhely, az Ancsika jurta. De választhatunk még a Buborék, a Parancsnoki, vagy a Távol Afrikától jurtákból, amelyeket az egyedi kontérházak és a hangulatos fabungalók egészítenek ki.

Igazi glamping járgányokra találhatunk a dél-magyarországi Mecsek hegységben megbúvó Mókus-völgyben is. Mézeskalács házikó, egy átalakított Csepel teherautó („Csepellina”), vagy egy cirkuszi vagonból készült kényelmes nyaraló nyújt fekhelyet éjszakára.

Fürdőszobával felszerelt ázsiai jurták és svéd asztalos reggeli várja a jó bor kedvelőit a Káli-medence kapujában, az ábrahámhegyi szőlőtőkék szomszédságában. A gyönyörű panoráma mellett finomabbnál finomabb borokat is kóstolhatunk.

Igazi boldogságbarát szállásra találhatunk az Őrségben. Az ún. 5 érzék házak szintén széles kínálattal állnak a különlegességre vágyók rendelkezésére: lombház, glamping sátor, lábas kástuház vagy echós szekér adhat kikapcsolódásunknak otthont egy már önmagában is rejtélyes tájon.

Igazán exkluzív jurtákat és szobákat találunk a Homokhátságon is, saját terasszal, padlófűtéssel, légkondícionálóval és hidromasszázs kádas fürdőszobával. Az egyedülálló luxushoz a természet adja hátteret egy igazán relaxáló pihenés alatt.

Szerző: bb

Fotó: Nomád Hotel, Noszvaj

Forrás: http://nivos-szallasok.hu/

Szállások:

http://www.nomadhotel.hu/

http://mokusvalley.com/

http://yurthotel.webnode.hu

http://www.orsegi5erzek.hu

http://homokilodge.com

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/10/GLAMPING19-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/10/GLAMPING19-150x150.jpgNews CityUtazásglamping,luxus kemping,modern kemping,nomád élet  Kempingezni luxuskivitelben? Ma már ez sem elképzelhetetlen. A glamping, egy olyan új prémium verziója a sátortáborozásnak, ahol nem kell lemondani a kényelemről, mégis csak egy karnyújtásnyira a természet. Új trendként Magyarországra is bevonult a mozgalom. Külföldön már egészen elképesztő szállásokat találni akár a semmi közepén is, de hazánkban is széles kínálatból...