A Titanic 1912. április 15-én mégis elsüllyedt, és több mint 1500 ember halt meg a katasztrófában. Violet Jessop a 16. mentőcsónakkal menekült meg. Valószínűleg a világ legszerencsésebb emberének mondhatja magát, ugyanis nemcsak a Titanic, de a Britannic és az Olympic süllyedését is túlélte. Ezek után nem meglepő, hogy Jessop a Miss Unsinkable, vagyis Miss Elsüllyeszthetetlen becenevet kapta.

Rendkívüli szerencséje egész életében végigkísérte, még gyerekkorában tuberkolózisban szenvedett, az orvosok csak néhány hónapot adtak neki, de túlélte. Édesanyja megbetegedését követően, hogy átvegye a családfő szerepét, munkába állt. 1910-ben lett stewardess a híres Olympic nevű hajón. Pechsorozata egy évvel később kezdődött, amikor a hajó, amin szolgált összeütközött a HMS Hawke nevű hadihajóval. Mindkét hajó komoly kárt szenvedett, de csodával határos módon nem süllyedt el. Sikerült elérniük a partot és Violet Jessop sértetlenül szállt a partra.

A szerencsétlenséget túlélve Violet úgy döntött, kipróbálja magát a Titanicon is, amelyet akkor elsüllyeszthetetlennek tartottak. Azt remélte felejthetetlen élményben lesz része.  A Titanic 1912 április 15-én süllyedt el, 1500 embert rántva magával a hullámsírba. De Violet ezt a katasztrófát is túlélte egy mentőcsónak fedélzetén.

Az első világháború elején úgy döntött, hogy még nincs elege a hajókból, és a Titanic testvérhajójára, a Britannicra szegődött nővérként. Nem nehéz kitalálni, ennek a kalandnak is mi lett a vége: a Britannic tengeri aknára futott, amit egy német U-boot rakott ki, és elég gyorsan elsüllyedt. Violet leugrott a fedélzetről, de a hajó gerince alá szorult és beütötte a fejét. Ismét megmenekült, de évekkel később, amikor az állandó fejfájás miatt orvoshoz ment, kiderült, betört a koponyája.

De még ezek a tragédiák sem vették el Violet Jessop kedvét a hajókázástól. Az első világháború után elhagyta a White Star Line-t és a Red Star Line hajóin kezdett dolgozni. Szerencsére több baleset már nem történt vele. A második világháború után vonult vissza 61 éves korában. 1971-ben halt meg szívelégtelenségben, 84 évesen.

Szerző: bb

Fotó: www.avilagtitkai.com

Forrás:

http://index.hu/

http://www.m5tv.hu/kulonora/

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/titanic-3.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/titanic-3-150x150.jpgNews CitySzíneshajótörés túlélő,Titanic katasztrófa,Violet JassopA Titanic 1912. április 15-én mégis elsüllyedt, és több mint 1500 ember halt meg a katasztrófában. Violet Jessop a 16. mentőcsónakkal menekült meg. Valószínűleg a világ legszerencsésebb emberének mondhatja magát, ugyanis nemcsak a Titanic, de a Britannic és az Olympic süllyedését is túlélte. Ezek után nem meglepő, hogy Jessop...