Ötöse van a lottón? Megjött a féléves bónusza a cégnél? Örökölt néhány százezer fölösleges forintot! Utazzon Ázsiába! Megnéztük ön helyett a Tripadvisort, hogy hová és miért induljon!

Tokió

Tokió nyüzsgő életében élvezet elmerülni, hiszen a napközben óramű pontossággal működő, gigászi metropolisz esténként bohém, kedves és nagyon emberi arcát mutatja.

Kiotó

Japán fővárosa ugyan Tokió, a kulturális főváros cím azonban mindenképpen Kiotót illeti. A műemlékekben gazdag település helyei a régi, történelmi Japánban vezetik a látogatót.

Hongkong

Az egykori angol gyarmat ma már Kína része, ahol élénk és sokszínű kulturális élet zajlik. A sajátos, hibrid brit-kínai világ minden vendégét magával ragadja.

Szöul

A koreai főváros folyamatosan épül, a meglódult gazdaság pedig jelentősen felpezsdítette a kulturális életet is. A fővárosba tavasszal és ősszel érdemes ellátogatni, ilyenkor a szobaárak nem szöknek az égbe.

Szingapúr

A soknemzetiségű fővárost a gasztronómia fellegváraként tartják számon Ázsia-szerte. Az itt megtalálható sokféle konyha a kulináris élvezetekért rajongók valóságos Mekkájává tette.

Bali

Bali szigetén azok találják meg a számításukat, akik a széles strandokért, az égszínkék vizekért, az érintetlen természetért vagy a valódi vadonért rajonganak.

Bangkok

A folytonosan pezsgő város a szünet nélkül zajló éjszakai élet kedvelőinek paradicsoma. Emellett Bangkok utcáin nagyon sok helyen kóstolhatunk bele a thai konyha értékeibe.

Manila

Manila színes és mindig pezsgő életének felfedezése mindenképpen megéri az odavezető út távolságát. A műemlékekben gazdag város sok helyen igencsak rendezetlen, ennek ellenére érdemes elmerülni a helyi forgatagban.

Katmandu

Nepál vibráló, színes fővárosának kulisszáit a fölé magasodó Himalája hegyvonulatai adják. Templomai, a nyüzsgő Durbar tér és az UNESCO világörökségi védelme alatt álló Boudhanath Sztupa kedvelt úticéllá teszik nem csak a hegymászás szerelmeseinek körében.

Fotó: Manila

Forrás: tripadvisor.com

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/manila-1024x512.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/manila-150x150.jpgNews CityUtazásázsiai úticélok,legjobb keleti nagyvárosok,utazás ÁzsiábanÖtöse van a lottón? Megjött a féléves bónusza a cégnél? Örökölt néhány százezer fölösleges forintot! Utazzon Ázsiába! Megnéztük ön helyett a Tripadvisort, hogy hová és miért induljon! Tokió Tokió nyüzsgő életében élvezet elmerülni, hiszen a napközben óramű pontossággal működő, gigászi metropolisz esténként bohém, kedves és nagyon emberi arcát mutatja. Kiotó Japán fővárosa...