A koppenhágai rendőrség is megerősítette, hogy a dán partoknál az eltűnt svéd tényfeltáró újságírónő, Kim Wall torzóját találták meg.

Az újságírónő augusztus 10-én akart riportot készíteni Peter Madsen, dán feltalálóval, aki többek között 16 méteres saját építésű tengeralattjáróját is megmutatta neki. A nőről ekkor készült az utolsó fénykép is. Eltűnését másnap éjszaka a barátja jelentette.

A tengeralattjáró augusztus 11-én pénteken délelőtt süllyedt el, Madsent egy arra járó hajós vitte ki a partra. A feltaláló a rendőrségen előbb azt vallotta, hogy a nőt még csütörtök este partra tette, később már azt, hogy egy baleset következtében meghalt a hajón és a testet a tengerbe dobta, egy meg nem határozott helyen a Køge-öbölnél.

A fej és végtagok nélküli torzóra egy kerékpáros talált rá hétfőn este egy koppenhágai sziget partján. A DNS-vizsgálat bebizonyította a holttest Kim Wallé. A rendőrség elmondta, a torzóra nehéz fémdarabokat kötöztek, hogy elsüllyedjen. Madsent továbbra is gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A boncolás szerint az újságírónő testét már a halál beállta után csonkították meg.

Szerző: bb

Forrás:

http://24.hu/kozelet/

https://444.hu

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/Kim-Wall-halála-2.pnghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/Kim-Wall-halála-2-150x150.pngNews CityNagyvilágemberölés Norvégiában,Kim Wall,női holttest Norvégiában,Peter MadsenA koppenhágai rendőrség is megerősítette, hogy a dán partoknál az eltűnt svéd tényfeltáró újságírónő, Kim Wall torzóját találták meg. Az újságírónő augusztus 10-én akart riportot készíteni Peter Madsen, dán feltalálóval, aki többek között 16 méteres saját építésű tengeralattjáróját is megmutatta neki. A nőről ekkor készült az utolsó fénykép is....