A siklóernyőzéstől kezdve a barlangászatig számos kaland várja mindazokat, akik úgy szeretnek kikapcsolódni, hogy közben izgulnak is. Mindegy, hogy extrém sportolók vagy kíváncsi kezdők vagyunk, Budapest sok lehetőséget biztosít. Összegyűjtöttük néhányat a különleges sportélmények közül.

Siklóernyőzés

A Budai-hegyek kedvező áramlatait kihasználva számos siklóernyős száll rendszeresen a magasba a fővárosban és környékén. Repülhetünk akár tandemben is egy tapasztalt siklóernyőssel. A levegőben a pilótáé az irányítás, így utasának csak a különleges látványra kell figyelnie.

Barlangászat

Budapest felszíne alatt több barlangrendszer rejtőzik a termálvizek áldásos tevékenységének következtében. A földalatti járatok egy részében mi is kúszhatunk-mászhatunk. A Pál-völgyi Barlang szakavatott túravezetőkkel és egy legalább háromórás kalanddal vár mindenkit. Ha kevésbé fárasztó kalandra vágyunk, a szomszédos Szemlő-hegyi-barlangban kiépített utakon sétálhatunk.

Beltéri szabadesés

A szabadesés átélhető a Skyward függőleges szélcsatornájában a felfelé hajtott közel 200 km/órás légáramlatra fekve. Ami kívülről könnyed lebegésnek tűnik, az a résztvevőktől alapos felkészülést kíván: az első látogatás egy félórás oktatással kezdődik, aminek során megtanuljuk a helyes testtartást, elsajátítjuk a különböző mozdulatsorokat és a kommunikációhoz szükséges kézjeleket. A szélcsatornában védőháló, speciális ruházat, sisak és védőszemüveg óv passzívan, míg a velünk tartó oktató aktívan ügyel biztonságunkra.

Hegyi kerékpározás

A Budai-hegyekben hatalmas zöldterületek várnak arra, hogy felfedezzük őket. A Városmajorba érve érdemes a Fogaskerekűre szállni, majd a Széchenyi-hegyen belevágni a természetközeli kalandba.

Evezés a Dunán

A folyón is számos lehetőségünk nyílik az aktív kikapcsolódásra. Az óbudai Római Parton kajakot vagy kenut bérelhetünk. Akár túrára is indulhatunk: a budapesti városnézés Kopaszi gátig tartó 14 kilométerén hosszan csodálhatjuk a főváros szépségét.

Szerző: Sarnyai Tibor

fotó: Pinterest

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/extrém-sportolás-2.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/extrém-sportolás-2-150x150.jpgNews CityBelföldbudapesti programok,extrém kikapcsolódás,outdoor program BudapestenA siklóernyőzéstől kezdve a barlangászatig számos kaland várja mindazokat, akik úgy szeretnek kikapcsolódni, hogy közben izgulnak is. Mindegy, hogy extrém sportolók vagy kíváncsi kezdők vagyunk, Budapest sok lehetőséget biztosít. Összegyűjtöttük néhányat a különleges sportélmények közül. Siklóernyőzés A Budai-hegyek kedvező áramlatait kihasználva számos siklóernyős száll rendszeresen a magasba a fővárosban és környékén....