A hosszú nyári szünet alatt és a lassan elfolyó munkás hétvégéket, gyakran merül fel a kérdés, milyen programmal lehet lekötni az unatkozó gyereket. Akár autóval tervezzük a túrát, akár a fővárosban keresünk lehetőséget, jobbnál jobb kalandparkok biztosítanak teret a játékra, mozgásra vagy kikapcsolódásra.

Nem kell messzire menni, akár tömegközlekedéssel is el lehet jutni a Római Kalandparkba. Gyönyörű, ősfás környezetben található kötélpálya várja a kicsiket és nagyokat. Magaslati kötélpályák, lézerharc pályák, számtalan szabadidős szolgáltatás, többek között például lehetőség van tollasozni vagy focizni is.

Az egész családnak nyújt felejthetetlen élményt a csillebérci Challengeland Kalandpálya. Három nehézségi fokú pályát alakítottak ki, ahol fáról fára különböző akadályokon lehet eljutni. Vannak lecsúszók, függőhidak, valamint Tarzan-átlendülés is. A dual pályán pedig szülők és gyerekek egyszerre tehetik próbára ügyességüket.

Bükfürdő szomszédságában található Holdfény Liget kalandpark már hároméves kortól várja látogatóit. 90 különböző játékot kínálnak a tartalmasan szórakozni vágyó családoknak. A Bükfürdőtől 20 percre, Kőszeg-hegyalján fekvő kalandparkban található Magyarország legnagyobb, 1-12 méter magasság közötti részekkel kialakított drótkötélpályája, melyet a megfelelő biztonsági felszerelésben bátran kipróbálhatnak a kicsik is.

Zamárdi óriási kalandparkjához nemcsak a játékok, de a csodás környezet és a Balaton közelsége miatt is érdemes ellátogatni. A bőséges kínálatban a 130 centi alattiaknak négy gyerekpályát és egy csúszópályát, a 160 centiig négy junior pályát, felnőtteknek pedig hét nagypályát alakítottak ki. Népszerű mindemellett a vízidodzsem is.

A Pécs határában található Mecsextrém Park az örökmozgók számára valóságos Kánaán: több mint húszféle játékelem közül válogathatnak, korhatár nélkül. A legnépszerűbb az európai szinten is párját ritkító, közel egy kilométer hosszúságú erdei bobpálya, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy szakadékok és patak felett, erdőben, fák között suhannak a kocsik.

Szerző: bb

Forrás:

http://femina.hu/

http://magyarorszagkul.nlcafe.hu/

http://www.nlcafe.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/kalandpark-4-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/kalandpark-4-150x150.jpgNews CityUtazásaktív pihenés,családi programok,kalandparkok MagyarországonA hosszú nyári szünet alatt és a lassan elfolyó munkás hétvégéket, gyakran merül fel a kérdés, milyen programmal lehet lekötni az unatkozó gyereket. Akár autóval tervezzük a túrát, akár a fővárosban keresünk lehetőséget, jobbnál jobb kalandparkok biztosítanak teret a játékra, mozgásra vagy kikapcsolódásra. Nem kell messzire menni, akár tömegközlekedéssel...