A fehérje egy igen fontos tápanyag, melyre minden embernek, minden nap szüksége van. A fehérjék esszenciális és nem-esszenciális aminosavakra oszthatóak, melyek az egészséges szervezet „építőkövei”. Amikor valaki rendszeresen sportol, vagy olyan speciális, étrendet követ, mely nem tartalmaz elegendő fehérjét, mint például a vegán étrend, még inkább oda kell figyelnie a fehérjebevitelre,  az izmok megfelelő működéséhez, az izomvesztés megakadályozásához.

Mivel a fehérjebevitel ilyen fontos, nem csoda, hogy megjelentek a különféle táplálék kiegészítők, fehérjeporok, mint a fehérjebevitel legkényelmesebb, leggyorsabb formái.

A fehérjepor, mint táplálékkiegészítő régóta széles körben használatos, nem csak a sportolók körében. A fehérje növeli az edzés hatékonyságát, segíti az izomépítést, a test átformálását. A piacon számtalan fehérje készítmény kapható, de a legtöbbjük általában olyan összetevőket is tartalmaz, melyek összeegyeztethetetlenek az egészséges életmóddal, a vegetáriánus vagy gluténmentes táplálkozással

1 nagy csokis

A barna rizs az egyik legegészségesebb, teljes értékű szénhidrátforrás, melynek viszonylag magas a fehérjetartalma is. A „belek szivacsának” is nevezik, mivel magas rosttartalma biztosítja azok megfelelő működését. Ideális továbbá méregtelenítésre, magas a szelén, a rost, a mangán, a magnézium, a vas és a B1, a B3, valamint a B6 vitamin tartalma. Szénhidrátjai alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek, melyek stabilizálják a vércukor szintet, így cukorbetegeknek kimondottan ajánlott. Mivel gluténmentes, liszt érzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Szintén meglepő, hogy a barna rizs fehérjetartalma 8 százalék, szemben a hagyományosan fehérjeforrásként elkönyvelt tejjelmely esetében mindössze 3 százalékról beszélhetünk.

Naturize6

A fehérjét a barna rizsből csíráztatás után, vegyszermentesen, kizárólag organikus enzimek felhasználásával vonják ki az eljárás során, amelyek „felemésztik” a rizs szénhidráttartalmát. Mivel mindez alacsony hőmérsékleten történik, nem változik közben a fehérje térszerkezete sem.

Önmagában is teljes értékű aminosav profillal a barna rizs fehérje rendelkezik, a fehér rizs fehérjéket ezért általában más, növényi fehérjékkel is keverik. A barna rizs fehérje, nem tartalmaz tejet, tejsavót, szóját, tojást és semmilyen állati fehérjét, semmilyen allergén anyagot sem. Hipoallergén, azaz semmilyen allergiás reakciót nem okoz, gyakorlatilag bárki által fogyasztható.

Fontos azonban megemlíteni, hogy nem minden növényi fehérje egyforma, de még a barna rizs fehérjék közt is jelentős különbségek lehetnek. A Naturize a teljes rizsszem mindhárom részéből kivont fehérjét tartalmaz, ráadásul az esszenciális aminosavak mellett értékes rostokat, ásványi anyagokat, vitaminokat is tartalmaz.

A Naturize terméke az állati fehérjefogyasztás sokak által tapasztalt mellékhatásaitól is mentes. Ma már Magyarországon is sok ezren – köztük amatőr és profi sportolók, futók, CrossFit versenyzők, body builderek és személyi edzők – fogyasztják és élvezik a természetes, teljes értékű aminosav profilját.

Ha valaki ragaszkodik hozzá, hogy a fehérje ne csak természetes, hanem ízes, finom édes is legyen, akkor az ízesített Naturize révén már van olyan megoldás is, amely valóban, 100 százalékban természetes, és tényleg csak a legszükségesebbeket tartalmazza

Az ízesített Naturize mindössze 5 féle összetevőből áll: fehérje, UTZ kakaópor, ceyloni fahéj, stevia levél kivonata és himalája só.

Ezzel szemben a natúr verzió kizárólag allergén mentes, barna rizs fehérjét tartalmaz, és a fehérjetartalma is annak a legmagasabb (85%), de elmondható, hogy ha fehérjeporról van szó, akkor inkább az ízben kössünk kompromisszumot, sose a beltartalomban!

(x)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/Naturize4.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/Naturize4-150x150.jpgNews CityÉletmódegészséges étrendkiegészítő,Naturize,növényi fehérje,rizs fehérjepor,tejfehérjeA fehérje egy igen fontos tápanyag, melyre minden embernek, minden nap szüksége van. A fehérjék esszenciális és nem-esszenciális aminosavakra oszthatóak, melyek az egészséges szervezet „építőkövei”. Amikor valaki rendszeresen sportol, vagy olyan speciális, étrendet követ, mely nem tartalmaz elegendő fehérjét, mint például a vegán étrend, még inkább oda kell figyelnie...