Bár már javában tombol a nyár, még a bikiniszezon kellős közepén is érdemes időt és energiát szánni a narancsbőr elleni harcra. Kis odafigyeléssel, megfelelő étrenddel és rendszeres mozgással látványos eredményeket lehet elérni. 

A női kötőszövetekben a zsírsejtek térfogata megnő, a salakanyagok pedig nehezen távoznak a szervezetből. Így alakul ki a narancsbőr. Az esztétikai probléma mellett jelentősen rontja a vér- és nyirokkeringést, hosszú távon pedig a kötőszövet elgyengülését is okozhatja.

Elsősorban a combon, a feneken, a hason, a csípőn és a tricepszen válik láthatóvá. A narancsbőr kezelése a vérkeringés fokozásával és a lerakódott salakanyagok távozásának elősegítésével lehetséges. Ehhez a megfelelő táplálkozáson túl egyéb praktikákkal is hozzájárulhatunk.

Az infraszauna a kötőszövetek fellazításában segít. A méreganyagok úgy távoznak a szervezetből, hogy közben a verejtékezés nem terheli a vérkeringést. Ezt fokozhatjuk a géppel vagy kézzel végzett masszázzsal: vérbőséget okozva szállítja el a lerakódott salakanyagokat. A gépi változata az LPG, amely a szövetek mélységi stimulációjára is képes.

Az úgynevezett Hypoxi edzés egy tojás alakú gépben történik, melynek belsejében vákuum és túlnyomás váltakozik. A kezelés során végzett bicikliző mozgás pedig szintén a vérkeringés beindítását segíti elő azokon a területeken is, ahol kevésbé jó a vérellátottsága a szervezetnek.

De mielőtt méregdrága kezeléseknek vetnénk alá magunkat, érdemes házi praktikákat is kipróbálni.

Fél pohár apróra darált kávéból, negyed pohárnyi kristálycukorból és szintén negyed pohárnyi avokádó- vagy extra szűz olívaolajból keverj pakolást, amelyet a tiszta bőrfelületre felkenve 2-3 percig kell a narancsbőrös területbe dörzsölni vagy masszírozni. Még hatékonyabb, ha folpack fóliát tekerve legalább 30 percig magadon hagyod a pakolást.

Arról azonban ne feledkezzük el, hogy bármilyen kezelést is választunk, a kúra ideje alatt (és persze utána is) a rendszeres mozgás és a megfelelő étrend elengedhetetlen.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.life.hu/

http://www.nlcafe.hu/

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/narancsbőr-1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/narancsbőr-1-150x150.jpgNews CityEgészségházi praktikák narancsbőr ellen,méregtelenítés olcsón,narancsbőr,vérkeringésfokozásBár már javában tombol a nyár, még a bikiniszezon kellős közepén is érdemes időt és energiát szánni a narancsbőr elleni harcra. Kis odafigyeléssel, megfelelő étrenddel és rendszeres mozgással látványos eredményeket lehet elérni.  A női kötőszövetekben a zsírsejtek térfogata megnő, a salakanyagok pedig nehezen távoznak a szervezetből. Így alakul ki a...