A sikerhez vezető úton sok apró döntés vezethet a helyes irányba, a pozitív szemlélet, egymás támogatása, kisegítése nem csak duma. Erről árulkodik két olyan, ma már coachként dolgozó élsportoló példája, akik saját életükkel tudják alátámasztani a száraz elméletet.

Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó. Egykeként nőtt fel, pont ezért kellett gyorsan megtanulnia, hogy milyen csapatban dolgozni. Azt vallja, hogy életünkben szinte mindenütt közösségekben élünk, de sokszor nem vesszük észre, hogy mennyi egyéni munkára van szükség a csapatok működéséhez. Bár számtalan szakkönyvet elolvasott, mégis legtöbbször a saját tapasztalatait adja tovább az őt kérdezőknek. Szerinte a középszerűség és a kiemelkedő eredmény között az iskolában csak egy-két érdemjegy van, de az üzleti életben ez akár százmillió forint is lehet. Csak nüanszok döntenek arról, hogy egy csapat kiemelkedik-e végül a hasonló munkát végzők tömegéből.

Szintén motivációs tréner lett Kovács Ágnes olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa győztes, örökös magyar bajnok úszó. Szerinte a sikerhez elindulni a legnehezebb, mert sokszor nem tudjuk, merre visz az utunk, pedig, ha valaki nem tudja, merre megy, akkor valószínű azt sem tudja, hová kell megérkeznie. Ahhoz, hogy kiváló eredményeket tudjunk elérni, bizonyos készségek szükségesek, amely fejleszthetők, és időről időre fejleszteni is kell őket. Kovács Ágnes már tíz éve abbahagyta az élsportot, azóta pedig rengetegszer tapasztalta, hogy a karrierje során felhalmozott tudás mekkora előnyt jelent a civil életben. Sportolóként mögötte is csapat és edzők álltak: pontosan tudja, hogy mennyit jelentett a munkájuk, mennyit tettek hozzá a kiváló teljesítményéhez. Ágnes vallja, hogy egy cégvezető, egy munkavállaló életében számos olyan helyzet előállhat, amikor egy coach segítsége nemcsak gyorsabbá és egyszerűbbé, de hatékonyabbá is teheti a dolgok előmozdulását.

Szerző: Sarnyai Tibor

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/igenember-1-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/igenember-1-150x150.jpgNews CityÉletmódigenember,positve mind,pozitív életszemlélet,pozitív gondolkodás,sikeres élet titkaA sikerhez vezető úton sok apró döntés vezethet a helyes irányba, a pozitív szemlélet, egymás támogatása, kisegítése nem csak duma. Erről árulkodik két olyan, ma már coachként dolgozó élsportoló példája, akik saját életükkel tudják alátámasztani a száraz elméletet. Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó. Egykeként nőtt fel, pont...