Nem csak a szakma legnagyobb megdöbbenésére a kritikusok kitörő lelkesedéssel fogadták a Wonder Woman című filmet, amit előzetesen egy félresikerült próbálkozásnak ítéltek. A kritikusok mellett a pénztáraknál is kiváló teljesítményt nyújtott a film, meghaladta az 500 milliós bevételt világszerte.

A Wonder Woman: A csodanő sikere borsot törhet a férfiak uralta Hollywood orra alá is. Ott, ahol korábban elfogadott tézisnek számított, hogy egy női főszereplővel készült szuperhősnős filmre senki nem lenne kíváncsi. Ez a film, amire egyébként valóban több nő ült be a moziba, mint férfi, hosszú idő után az első olyan film, amelynek nem csupán a főszereplője és a rendezője nő, hanem rengeteg nő is dolgozott a stábban, a vizuál effektesektől kezdve a dekoratőrön át a produkciós designerig.

A többségében nők által készített női főszereplős Wonder Woman története is nőknek szól. A film kiindulópontja, hogy a férfiak által uralt társadalomba kerül egy nő, aki előtte sosem találkozott a másik nem képviselőivel. Patty Jerkins rendező a női egyenjogúság és feminizmus kérdését is körbejárja, ám egészen finoman teszi ezt. Általánosságban hirdet egyenlőséget.

Gal Gadot, izraeli modell a sok elutasított meghallgatást követően már majdnem feladta színészi vágyait, amikor megkapta első főszerepét a WW-ben.

Az eredeti képregény megszületése William Moulton Marston pszichológus és író nevéhez fűződik még a negyvenes évek elején. Szerinte a korai képregények szexisták és erőszakosak voltak, ezért állt elő egy női szuperhőssel – pszichológiai elméleteinek megfelelően domináns nőt szeretett volna ábrázolni, aki egyúttal szerető, érzékeny és gyengéd is.

A Csodanő kitalálója egyébként a többszerelműségben, vagyis a poliamóriában hitt: felesége, Elisabeth Holloway Marston mellett egykori hallgatója, Olive “Dotsie” Byrne is a szerelme volt. A Wonder Woman külső és belső tulajdonságai megformálásában mindketten szerepet játszottak ők, akik Marston halála után is együtt maradtak, és egészen életük végéig egy háztartásban éltek.

Szerző: bb

Forrás:

http://hu.ign.com/

http://velvet.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/wonder-woman-1-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/wonder-woman-1-150x150.jpgNews CitySzínesbomba siker film,női szuperhősök,szuperhősnő,Wonder WomanNem csak a szakma legnagyobb megdöbbenésére a kritikusok kitörő lelkesedéssel fogadták a Wonder Woman című filmet, amit előzetesen egy félresikerült próbálkozásnak ítéltek. A kritikusok mellett a pénztáraknál is kiváló teljesítményt nyújtott a film, meghaladta az 500 milliós bevételt világszerte. A Wonder Woman: A csodanő sikere borsot törhet a férfiak...