Magyarország bővelkedik gyönyörű folyókban, tavakban, melyek meleg időben fürdőzésre csábítanak. Rendszeresen strandra járni azonban nem kevés pénz, így ha egy kicsit spórolni szeretnél, akkor nem árt az ingyenes lehetőségeket is számba venni, amikor a nyarat tervezed.

A népszerű szabadstrandok azonban hihetetlenül zsúfoltak. Akadnak persze kevésbé ismert ingyenes helyek is, melyek gyakran igen jól kiépítettek, gyönyörű környezetben vannak és kiváló minőségű, tiszta vízzel rendelkeznek, mégsem kapták még fel őket a turisták. Összeszedtünk néhányat a még ismeretlenek közül, melyeket bátran célba vehetünk a nyár folyamán, csalódást biztos nem fog egyik sem okozni.

Balatonmáriafürdőn nyolc kilométernyi partszakaszon nyolc, jól kiépített, gyönyörű szabadstrand is van, ahol csupán az extra szolgáltatásokért, mint például a vízibicikliért kell fizetni.

A Balaton északi partján az örvényesi Vadkacsa szabadstrandot is érdemes kipróbálni. A gondozott, kemény talajú strand mellett a település is álomszép.

A Velencei-tónál, Gárdonyban sokan nem tudják, hogy a Tulipán utca, a Tavi rózsa utca és a Pisztráng utca is szabadstrandokkal vár, sőt, még egy naturista szabadstrandot is találsz.

Sarudon a festői Tisza-tóban fürödhetünk belépőjegy megváltása nélkül, sőt, számos vízi sportot – szörfözést, vitorlázást – is kipróbálhatunk.

Nem csupán csúzdáni, de csónakot és már vízi járművet is lehet bérelni Kisköre szabadstrandján, ami nem mellesleg közel van Tisza vizéhez.

A kaposvári Deseda, a Tisza-tó mellett az ország másik hatalmas mesterséges tava. Partján, a toponári szabadstrandon akár a közeli túrautakról vagy biciklivel érkezve is megpihenhetünk.

Bár hivatalosan csak 2016 óta működik a szentendrei Postás szabadstrand, a helyiek igazából már régóta használják. Szerencsére még nem kapták fel nagyon a Duna partján kiépített szakaszt.

Szigetmonostoron a Horányi szabadstrand homokos-kavicsos partjával vár, Barcson pedig Magyarország legtisztább vizű nagy folyójában, a Drávában mártózhatunk meg ingyenesen.

Szerző: bb

Forrás:

http://femina.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/szabadstrand-1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/szabadstrand-1-150x150.jpgNews CityUtazáslegjobb magyar strandok,nyári strandolás,olcsó magyar strandok,szabadstrandok MagyarországonMagyarország bővelkedik gyönyörű folyókban, tavakban, melyek meleg időben fürdőzésre csábítanak. Rendszeresen strandra járni azonban nem kevés pénz, így ha egy kicsit spórolni szeretnél, akkor nem árt az ingyenes lehetőségeket is számba venni, amikor a nyarat tervezed. A népszerű szabadstrandok azonban hihetetlenül zsúfoltak. Akadnak persze kevésbé ismert ingyenes helyek is,...