„Nekem a Balaton a Riviéra” – énekli Marót Viki és valóban sokunknak az. 2017 nyarán ismét a Balaton lesz a nyerő. Nem kell több száz kilométert utazni a tökéletes nyaralásért. Irány a balatoni strand, csobbanjunk egyet a magyar tengerben, napfürdőzzünk a fövenyen! Összeszedtünk néhányat – a teljesség igénye nélkül, hova érdemes menni. 

Tavaly is körbejárta egy zsűri a Balaton összes strandját, hogy megvizsgálják a víz minőségét, a környezetet, a vizesblokkok állapotát és mindent, amire egy kényelmes nyaraláshoz szükség lehet.

36 strand kaphatta meg a legtisztább vizű és környezetű partszakasznak kijáró Kék Hullám Zászlót. A maximális 3 csillagot pedig 13 strandnak ítélték oda, míg egy évvel korában ezt az elismerést összesen 8-an kapták meg.  2017-ben még csak pályázni lehet a cím elnyerésére, a díjakat minden évben július elején osztják ki.

Fonyód – Nemrég adták át a Balaton legnagyobb homokos strandjának kikiáltott Sándor-telepi partszakaszt. Ezen a partszakaszon a panorámát kell kiemelni, mint minőséget emelő tényezőt. Akár strandolás közben is érdemes Badacsony hegyeiben gyönyörködni.

Balatonudvari – itt két strand is kapott csillagot. Ha aktív pihenésre vágysz, ide kell jönnöd. Azon ritka helye ez a Balaton partnak, ahol este még kertmoziba is be tudsz ülni.

Gyenesdiás – Diási Játékstrandja elsöprő győzelmet tudhat a magáénak. A Balaton legjobb családbarát strandja mellett a legzöldebb strand különdíjat is megkapta. Ha aktív, élmény dús kikapcsolódásra vágysz, ne hagyd ki.

Keszthely – A városi strand nem teljes partszakasza van homokkal borítva, de egy egész nagy részen játszhatunk Baywatch-osat.

Balatonlelle – A gyönyörű homokos part, a hullámcsúszda és az élményfürdő mellé még vízi kalandparkkal is bővült a Napfény strand kínálata.

De azért arról se feledkezzünk meg, hogy június 17-tól újra Siófokra csábít a PLÁZS, ahonnan nem is érdemes kimozdulni egészen augusztus végéig. Napközben pihi, este buli, és egy júliusi napra ide költözik majd Ibiza is…

Szerző: bb

Forrás:

https://ripost.hu/

http://balatoniszovetseg.hu/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/balaton-3.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/balaton-3-150x150.jpgNews CityUtazásBalaton,balatoni partszakaszok,prémium strandok,strandok a Balatonnál,vízparti pihenés„Nekem a Balaton a Riviéra” – énekli Marót Viki és valóban sokunknak az. 2017 nyarán ismét a Balaton lesz a nyerő. Nem kell több száz kilométert utazni a tökéletes nyaralásért. Irány a balatoni strand, csobbanjunk egyet a magyar tengerben, napfürdőzzünk a fövenyen! Összeszedtünk néhányat – a teljesség igénye nélkül,...