Ahogy egyre több textil kerül le nyáron a testünkről, úgy nő a kockázata annak is, hogy felelőtlen napimádatunkkal néhány hónap alatt akár évekre visszavethetjük az amúgy csodálatosan kitalált és felépített külsőnket.

Bár a napsugarak jótékony D vitaminnal látnak el bennünket, ami szervezetünk számára elengedhetetlen, mégis sokan feledkeznek meg arról, hogy a tomboló nyárnak vannak igen veszélyes mellékhatásai is. Az UV sugárzás mára már hétköznapi téma, szemünket, bőrünket, teljes szervezetünket védjük megannyi csoda készítménnyel ellene. Mi van viszont az egyszerű test-, arc- és hajápolással? Miért mellőzzük a fokozott higiénét ezekben a csodálatos hónapokban?

Sokan úgy vélik, hogy egy jó naptej mindennapi pattintása elegendő védelem és „must have”, aztán néhány hét alatt meglepve tapasztalják, hogy bőrük kiszárad, arcukat ezernyi új barázda szeli, hajukat pedig egy repülőgép turbina jellegű laza tupír vágta haza. Ha el akarjuk kerülni, hogy csodaszép napbarnított bőr mellett igénytelen és egészségtelen legyen a kinézetünk, akkor érdemes megfogadni a következő tanácsokat.

Arcápolás

Használjunk extra fényvédelemmel és ránctalanítóval ellátott krémeket gyakran. A reggeli és esti hidegvíz és az alapos tisztítás egyszerűen kikerülhetetlen ezekben a hónapokban, ezért ügyeljük rá, hogy szakszerűen elvégezzük. A tápláló krémek most a legjobb barátnőink is egyben, hatásukat felturbózhatjuk egy kis hialuronsavval.

Testápolás

Nem elég a jó naptej, oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra egésznap. Igyunk sok vizet, használjuk gyorsan és nyom nélkül felszívódó könnyű testolajat, éjszakára pedig pótoljuk vitamindús testápolókkal a napközben elvesztegetett értékes anyagokat.

Hajápolás

Ha nem akarunk úgy kinézni, mint akit megtéptek, akkor időben felkészülünk hajunk védelmére is. A festett hajnak ilyenkor extra pakolás kell, hogy megőrizze selymességét és színét. A normál haj is kiszárad nyáron, ezért könnyű, a hajat el nem nehezítő hajolajat használjuk a folyadék helyi pótlására.

Szerző: Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/bővédelem-nyáron-3.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/bővédelem-nyáron-3-150x150.jpgNews CityEgészségbőrápolás nyáron,egészségmegőrzés,hajápolás nyáron,kiszáradt haj,ráncos bőr,testvédelemAhogy egyre több textil kerül le nyáron a testünkről, úgy nő a kockázata annak is, hogy felelőtlen napimádatunkkal néhány hónap alatt akár évekre visszavethetjük az amúgy csodálatosan kitalált és felépített külsőnket. Bár a napsugarak jótékony D vitaminnal látnak el bennünket, ami szervezetünk számára elengedhetetlen, mégis sokan feledkeznek meg arról, hogy...