Kis hal, nagy hal… vagy az élmény a lényeg? Csokorba szedtük az öt legkedveltebb hazai horgászparadicsomot.

Lakatlan szigetek a Cseke-tónál

Sütve, főzve? Akár a helyszínen is elfogyaszthatja, amit fogott! A tatai vízterület 18 hektáros, tehát akad hely halat fogni. Könnyen körbe lehet sétálni, így az állatvilágot is megleshetjük. A tavon számos kisebb-nagyobb sziget van, mindegyiket felújított, hangulatos fahíd köti össze a szárazfölddel.

Maconkai élmény

Halfajok rengetege: ez jellemzi legjobban a maconkai víztározót, ugyanis 49 különböző fajtájú és méretű teremtmény úszkál a Nógrád megyei Bátonyterenye tavában. Többek közt pontyok, aranyhalak, dévérkeszegek, ezüstkárászok, csukák, amurok és harcsák várják a horgászokat. Az érdeklődők kényelmét aszfaltozott főbejárati parkolók, padok, tűzrakóhelyek is szolgálják. Mindezt egynapos jeggyel lehet igénybe venni.

Háziréti hajókázás

A bécsi úton haladva, Pilisvörösvár előtt két kilométerrel jobbra kanyarodva közelíthetjük meg. Lehet a parton üldögélve pecázni, de csónakkal is nekivághatunk. A háziréti tóban hirtelen mélyülő és sekély iszapos területeket is találunk.

Faházban az igazi

A Tata mellett fekvő Derítő-tó szinte mesébe illő. Csónakok mellett faházat is bérelhetünk. A tavat negyvenöt évvel ezelőtt, egyfajta biológiai szűrőmezőként építették az Öreg-tó védelme miatt, ám később horgásztó lett. Vizében megtalálható az összes magyarországi halfajta, főként ponty és harcsa, de csuka és süllő, illetve amur, kárász és keszeg is. A jegyért három darab nemes halat, egy darab compót, menyhalat vagy busát és öt kiló egyéb halat vihetünk haza.

Sportolóknak

Ha elfelejtené gondjait, de izgalmakra is vágyik akkor irány a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vasmegyer és a Bőve-tó! Folyamatos horgászversenyekkel szórakoztatják az oda ellátogató érdeklődőket. A versenyekre telefonon vagy a helyszínen lehet nevezni. Több mint 23 hektárnyi vízfelszínnel büszkélkedhet a tó, így biztosan nem lesz tolakodás.

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/horgászat-2.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/horgászat-2-150x150.jpgNews CityUtazásélményhorgászat,hobbi horgászat,horgászat,horgászparadicsom,sport horgászatKis hal, nagy hal… vagy az élmény a lényeg? Csokorba szedtük az öt legkedveltebb hazai horgászparadicsomot. Lakatlan szigetek a Cseke-tónál Sütve, főzve? Akár a helyszínen is elfogyaszthatja, amit fogott! A tatai vízterület 18 hektáros, tehát akad hely halat fogni. Könnyen körbe lehet sétálni, így az állatvilágot is megleshetjük. A tavon számos...