A kávé sokunknak az életünk része. Gyakran függünk tőle és nélkülözhetetlen életmentő, forró ital reggelente. El sem tudjuk képzelni az életünk nélküle.

Sokan azonban az instant kávékészítményeket részesítik előnyben a hagyományos főzött kávéval szemben, hiszen egy rohanós reggelen megkönnyíti az elindulást és nem is csúszunk meg tőle a készülődéssel sem. Gyorsan elkészíthető és az íze is kellemes. Egy perc és máris kész a gőzölgő fekete, amely frissességet visz a hétköznapjainkba.

A hagyományos kávé kedvelői szerint ezek az instant csodák azonban messze állnak az igazi kávétól. Pedig egyáltalán nem mesterséges anyagokból készülő kávéutánzatokról van szó. Az instant kávé teljes mértékben valódi kávé, az arabica és a robusta fajták keveréke. A két fajta keverésének aránya adja meg a különböző instant kávékra jellemző ízt.

De létezik egy apró trükk, amit mindenkinek ismernie kell, aki továbbra is kiáll az instant kávék mellett. Ezzel a fortéllyal ugyanis még finomabbá tehetjük a kávégranulátumból készített napindító feketénket.

Ami kelleni fog hozzá:

1 teáskanál instant kávé (tetszőlegesen választható márkájú)

1 teáskanál hideg víz

1 kávés csésze

1,4 dl forró víz vagy meleg tej

És hogy mi az igazi fortély benne? Mindössze annyi, hogy az instant port hideg vízzel kell először elkeverni és feloldani, csak ezután felönteni a kívánt mennyiségű forró vízzel.

Többen tesztelték már ezt az eljárást és bebizonyították, hogy ha közvetlenül a granulátumra öntjük a forró vizet, megszilárdul a benne lévő keményítő, ezért a krémes állag helyett darabos kávét kapunk, amelynek ráadásul kellemetlen mellékíze is van. Ha előbb hideg vízben feloldjuk a porszerű alapot, aromája finomabb és élvezetesebb lesz.

Extra trükk: ha a kávénkhoz kevéske grapefriutot adunk, a koffein lassabban szívódik fel, így hosszabban tart minket is frissen

Tényleg pofonegyszerű, és sokkal kellemesebb a végeredmény. Érdemes kipróbálni!

Szerző: bb

Forrás:

http://www.nosalty.hu/

https://www.femcafe.hu/

http://www.nlcafe.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/kávé-2.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/kávé-2-150x150.jpgNews CityÉletmódextrán finom kávé,jó kávét inni,kávézási szokások,legjobb instant kávé,legjobb kávéA kávé sokunknak az életünk része. Gyakran függünk tőle és nélkülözhetetlen életmentő, forró ital reggelente. El sem tudjuk képzelni az életünk nélküle. Sokan azonban az instant kávékészítményeket részesítik előnyben a hagyományos főzött kávéval szemben, hiszen egy rohanós reggelen megkönnyíti az elindulást és nem is csúszunk meg tőle a készülődéssel...