Május utolsó vasárnapján gyermekeinké a világ. Ilyenkor fagyizni visszük őket, sétálni a ligetbe, vattacukrot majszolni, esetleg kirándulunk valahová vagy elmegyünk az állatkertbe. Íme, néhány javaslat, hogyan tegyük még izgalmasabbá ezt a napot!

Bobpálya, Visegrád

Hazánk egyik legszebb vidékén, Visegrádon a Nagyvillám Kilátó mellett találjuk az 1991 óta üzemelő létesítményt, ami 2002 óta már két pályával várja a látogatókat. Mind a hagyományos nyári bob, mind a bármely időjárási körülmények között igénybe vehető alpesi bob 700 méteres lesiklószakasza alatt 11 szerpentinkanyar örvendezteti meg a kalandvágyókat, ráadásul a hegytetőről induló pálya mindvégig csodás kilátást tesz lehetővé a környező vidékre, különösen a Fellegvárra. Emellett homokozó és csúszda is várja a kicsiket.

Dinópark, Rezi

Néhány kilométerre Keszthelytől és Hévíztől, Reziben található a 23 ezer négyzetméteres magyarországi Dinó Park. A 230 millió évvel ezelőtt élt őslények elevenednek meg itt teljes életnagyságukban, mozognak és hangot is adnak a kicsik legnagyobb örömére. De találunk itt kötélpályát akadályokkal kezdőknek 80 cm-es, haladóknak 6,5 méteres magasságban, és embert próbáló feladatnak ígérkezik a 10 és fél méter magas mászófal is. Akad itt még légvár, gumiköteles trambulin, hidraulikus markológép, csónakázótó, labdagömb, ugrálóvár is.

Csillagösvény Útvesztő Élménypark, Ópusztaszer

Közvetlenül a Nemzeti Történelmi Élménypark szomszédságában találjuk ezt a páratlan, labirintus tematikájú élményparkot, amely egész Közép-Európában az egyedüli látványosság a maga nemében. Itt látható és próbálható ki kontinensünk legnagyobb sövénylabirintusa, amelyet logikai feladványok és a magyar történelemre, földrajzra és élővilágra vonatkozó rejtvények és kérdések tesznek még izgalmasabbá és játékosabbá. A különleges fejlesztőeszközökkel felszerelt játszótér és az óriási számháborúpálya vagy a jurta alakú szárazmalom nagyobb csoportokat is tud egyidejűleg fogadni.

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/gyereknap-1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/gyereknap-1-150x150.jpgNews CitySzínesaktív családi programok,gyereknap,gyereknapi program Budapesten,gyereknapi programok,hétvégi programok,program gyerekkelMájus utolsó vasárnapján gyermekeinké a világ. Ilyenkor fagyizni visszük őket, sétálni a ligetbe, vattacukrot majszolni, esetleg kirándulunk valahová vagy elmegyünk az állatkertbe. Íme, néhány javaslat, hogyan tegyük még izgalmasabbá ezt a napot! Bobpálya, Visegrád Hazánk egyik legszebb vidékén, Visegrádon a Nagyvillám Kilátó mellett találjuk az 1991 óta üzemelő létesítményt, ami 2002...