Erdély egyik érdekes, misztériumba burkolt területe a bácsi (Baciu) erdő, amely Kolozsvár észak-nyugati részében, öt kilométerre a várostól található.

Az utóbbi három évtizedben számos szokatlanságra bukkantak: ufónak vélt jelenségekre, óriási vörös békákra, fekete kriptákra, amelyek éjnek idején megnyílnak. A Baciu-erdő különös jelenségei felkeltették a tudós emberek érdeklődését is. Mihelyt nyilvánosságra hoztak egy fényképet, melyen egy fény szeli át a bácsi erdőt, egy sor analízist és megfigyelést mutattak be Európa és az Egyesült Államok kutatási intézeteiben.

Alexandru Sift, biológus volt az első, aki elkezdte a jelenségek tanulmányozását. Az 50-es évek elején az erdőben sétálva több érdekes alakzatot vélt felfedezni, amelyekre egy közember pusztán természeti jelenségként figyelt volna fel. Kutatását különböző romániai tudósok folytatták. Adrian Patrut, a kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetem doktor-docense volt egyike azoknak, aki a környék jelenségeit tovább tanulmányozta. Azt állítja, hogy a bácsi erdőben egy ismeretlen jelenség megy végbe, amely kapcsolatba lép az emberi aggyal.

Patrut analízise kimutatta, hogy a leggyakoribb jelenségek a következők: szabad szemmel látható vagy láthatatlan repülő formák az égen vagy a talaj közelében, statikus, vagy repülő éjszakai színes, illetve egyszerű fények. A bácsi erdő fölött száguldó utolsó alakzatot két kolozsvári filmezte le 2002-ben. A kamera 27 másodperc erejéig vette fel az 50 méter hosszúságú, cigaretta alakú fényjelenség útját az égen, amely fel-alá szállingózott, majd eltűnt egy felhőben.

A kolozsvári professzor elmondása szerint kutatása során nem talált összefüggést a vallási magyarázatokkal, de úgy gondolja, hogy a történések oka az, hogy a bácsi erdő egy szeizmikus területen helyezkedik el. Adrian Patrut szerint a bácsi erdőben szemügyre vett jelenségek valahol a köztes valóságban helyezkednek el, amely leginkább az objektív fizika és a szubjektív öntudat eredménye.

Szerző: Sarnyai Tibor

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/bács-hója-1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/bács-hója-1-150x150.jpgNews CitySzínesBács Hója,bácsi erdő,misztikus jelenések,rejtélyes erdő,Román erdőErdély egyik érdekes, misztériumba burkolt területe a bácsi (Baciu) erdő, amely Kolozsvár észak-nyugati részében, öt kilométerre a várostól található. Az utóbbi három évtizedben számos szokatlanságra bukkantak: ufónak vélt jelenségekre, óriási vörös békákra, fekete kriptákra, amelyek éjnek idején megnyílnak. A Baciu-erdő különös jelenségei felkeltették a tudós emberek érdeklődését is. Mihelyt nyilvánosságra...