Hogyan kezd bele egy szülő, egy felnőtt szexről beszélni egy gyereknek? Sokan inkább kerülik a témát, hogy ne kelljen kínos pillanatokat átélni. Pedig a legtöbbet akkor tehetjük, ha nem kezeljük tabuként a dolgot. A témával könnyebb elkésni, mint túl korán belekezdeni.

A kényes témáknak általában, de főként a szexualitásról szóló beszélgetéseknek az alapja a szülő-gyermek közötti bizalmi viszony. Hogy a gyerek érezze bármikor, bármiről kérdezhet, mert ez természetes. Ha a szülő nem jön zavarba, és szívesen válaszol.

A tapasztalat szerint azokat a gyerekeket, akik ismerik testüket és tisztában vannak a szexualitással, kevésbé lehet „csapdába csalni”. Azok a fiatalok vonhatóak be könnyebben a szexuális játékokba és kapcsolatokba, akik nem ismerik fel, hogy ez miről szól, nem tudnak kereteket szabni egy kapcsolatban.

Ugyanilyen téma a szexualitáson belül az orgazmus kérdése. Fontos, hogy megtanítsuk őket élvezni a különböző szexuális ingereket: kellemes izgalmat válthatnak ki a testben, amely végül elérheti csúcspontját, amit orgazmusnak nevezünk. Ehhez az érzéshez nem csak biológiai reakciók járulnak, mint a ritmikus izom-összehúzódások, vagy a hevesebb szívdobogás, hanem lelkileg is kedvezően hatnak.

Persze nem árt, ha azt is tudja egy tini, hogy a körülmények és a szexben résztvevők lelkiállapota és felkészültsége is befolyásolja az orgazmus kimenetelét, vagy annak elérését. Egyébként sem éljük meg mindig egyformán, változó az intenzitása és az időtartama is.

Egy lánynál több időre van szükség, mivel a fiúknál a serdülés magával hozza az orgazmus és a magömlés képességét. A lányoknál ezt gyakran meg kell tanulni, például önkielégítéssel.

A tanulás mellett legalább annyire fontos a vágy, az izgalom megléte, ilyenkor a fiúknál a hímvessző megmerevedik, míg a lányoknál a hüvely nedvesedik.

Fontos kérdésekre kaphatnak választ a tinik a yelon. hu oldalán, ahol akár anonim módon, cseten is kérdezhetnek. De a szülők is segítséget kaphatnak, hogyan kezeljenek bizonyos helyzeteket, kínos kérdéseket.

Szerző: bb

Forrás:

https://yelon.hu/

 

 

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/shutterstock_525815560-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/shutterstock_525815560-150x150.jpgNews CityÉletmódorgazmusról gyerekeknek,szex,szexről tiniknek,szexuális felvilágosítás,tinédzserszexHogyan kezd bele egy szülő, egy felnőtt szexről beszélni egy gyereknek? Sokan inkább kerülik a témát, hogy ne kelljen kínos pillanatokat átélni. Pedig a legtöbbet akkor tehetjük, ha nem kezeljük tabuként a dolgot. A témával könnyebb elkésni, mint túl korán belekezdeni. A kényes témáknak általában, de főként a szexualitásról...