Reggel felszállunk egy repülőre, megnézzük a várost, aztán hazalibbenünk. Minicsomag, de nincs szállásköltség és néhány ezer forintból eljuthatunk zseniális helyekre. Ha legalább 7-8 órát a célállomáson tudunk tölteni, nehéz ellenérvet találni a kirándulás új módja ellen.

Mi kell a tökéletes úthoz? Olyan reptér, ahova reggel és este is megy gép Budapestről. Meg persze legyen az adott reptér közelében olyan város, ahova érdemes elmenni.

Brugge, Brüsszel

A reptér Charleroi, így napon belül is megjárható Brugge. Európa fővárosa is megér egy napot, gyerekeseknek is jó program az Atomiummal, Mini Europe parkkal, villamosmúzeummal.

Milánó és környéke, Lugano, Como

A reptér Malpensa, bár itt a közvetlen transzfer nem olcsó, viszont van helyijáratú busz a Gallarate vasútállomásra 1,90 euróért, onnan lehet normál áron vonatozni bármerre. Kedvencünk lehet a környékén Lugano, de Milánó is pont az a város, mely egy napot megér. Emellett Como is lehet tökéletes félnapos program.

London

A járatsűrűség nagy, de 20 euró alatt nagyon ritkán van jegy. Akár Lutonba, akár Stanstedre érkezünk, az easyBus olcsón bevisz a városba, a dilemma annyi, hogy ha csak egy napra jövünk, akkor több pénzért válasszuk-e a gyorsabb, vonatos verziót. De már a buszos verzióval is 7 tiszta óránk lehet Londonban.

Picit több időt és esetlegesen Airbnb szállást igényelnek a következő, szintén látványos és szép városok: Róma, Barcelona, Madrid. Ha minden összejön, délután 1-kor már Róma központjában állunk és este fél 8-kor kell csak visszaindulni a reptérre, ez megérhet egy kanyart, ha akad filléres jegy. Barcelonába a repülő mindig reggel 6-kor indul, a reptérről pedig félóra sincs vonattal a belváros. Jegyek főidényen kívül akadnak 6 ezer körül, illetve alatt is, de nem olyan nagy számban, mint Charleroi-ba vagy Malpensára. Madrid esetében a hazaút egyértelmű, a repülő este 8 után indul, ritkán van viszont kijutás reggel. Kombinálható Barcelonával, de akkor egész nap csak utazunk.

Szerző: Sarnyai Tibor

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/Brugge-2.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/Brugge-2-150x150.jpgNews CityUtazáskedvezményes utazás,legjobb európai úticélok,utazás,utazás olcsónReggel felszállunk egy repülőre, megnézzük a várost, aztán hazalibbenünk. Minicsomag, de nincs szállásköltség és néhány ezer forintból eljuthatunk zseniális helyekre. Ha legalább 7-8 órát a célállomáson tudunk tölteni, nehéz ellenérvet találni a kirándulás új módja ellen. Mi kell a tökéletes úthoz? Olyan reptér, ahova reggel és este is megy gép...