A szív utolsó dobbanása után is történnek bizonyos reakciók a testen belül. A halál nem állja útját néhány testi funkciónak – vannak, amelyek percekig, órákig, napokig, de akár hetekig is működnek még…

Bár a test nem termel több köröm- és hajszövetet, de mindkét dolog még „nő” egy darabig a halálunk után is. Valójában a bőr veszti el hidratáltságát és húzódik vissza.

Halálunkkor a szív megáll, megszűnik a légzés, de az agy technikailag még működik pár percig. Azaz “összeszedi” az oxigént és tápanyagokat, hogy még kitartson, addig a pontig, míg már valóban visszafordíthatatlan károsodás nem történik – még ha a szív újra is indul.

Még egy funkciója a távozó testnek nem szűnik meg azonnal: a bőrsejtek növekedése. A bőrsejtek akár még napokig is élhetnek halálunk után.

Bár a halálunkkal az izmok megmerevednek, ez nem történik meg azonnal. Az izmunk ellazulása ürítést eredményez, bepisilhetünk. Ugyanezen elv alapján a testünkben termelődő gáz is elszabadul. Akár órákkal a halálunk után is szellenthetünk.

A halál után a belekben elszaporodó baktériumok egy ideig még folytatják az emésztést. Amikor a szív már nem pumpál vért a szervezetünkben, az izmok is ellazulnak. De az izomsejtek bizonyos típusai a kalcium ionok hatására aktiválódhatnak, és összehúzódhatnak. Ez akár ejakulációhoz is vezethet.

Noha az agy halott, az idegrendszer egyéb területei még aktívak lehetnek. Olykor előfordulhatnak reflex-mozdulatok, ami azt jelenti, hogy az idegek nem az agynak küldenek jeleket, hanem a gerincvelőnek. Ez izomrángáshoz és görcshöz is vezethet.

Megtörténhet, hogy a légcsövön keresztül a halott testből furcsa zajok jöhetnek. Vannak, akik nyögésről, “nyikorgásról” számolnak be. Ezeket a fura zörejeket a halott szervezetben felhalmozódott gázok távozása okozhatja.

Amikor a nem megfelelő higiéniai körülmények miatt a nők egy része terhessége alatt halt meg, elterjedt az “koporsós szülés” fogalma. A testben levő gázok a puha hússal kombinálva arra késztették a magzatot, hogy kikerüljön a halott testből.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.ma.hu/

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/shutterstock_521263084-1024x599.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/shutterstock_521263084-150x150.jpgNews CityEgészségezt történik a halál után,halál utáni élet,halál utáni folyamatok,test,test leépüléseA szív utolsó dobbanása után is történnek bizonyos reakciók a testen belül. A halál nem állja útját néhány testi funkciónak - vannak, amelyek percekig, órákig, napokig, de akár hetekig is működnek még... Bár a test nem termel több köröm- és hajszövetet, de mindkét dolog még „nő” egy darabig a halálunk...