Már nem Olaszország, hanem Horvátország volt tavaly a legnépszerűbb külföldi célpontunk egy szálláskereső weboldal adatai szerint. Néhány európai nagyváros iránt is jelentősen csökkent az érdeklődés.

Ha utazásról van szó, annyira nem vagyunk restek: a lakosság turisztikai célú utazásainak száma és a turisztikai kiadások összege három éve folyamatosan emelkedik, 2016-ra már meghaladta a 2008. évi gazdasági válság előtti szintet a KSH adatai szerint. A toplista első helyezettjei nem okoznak meglepetést, ugyanis a magyarok örökzöld népszerű külföldi célpontjait jelölik. Azonban ezúttal Olaszországot megelőzte Horvátország az élen. A horvát úti célok közül ezúttal a dalmát Makarska lett a legnépszerűbb.

Nincs túl nagy a változás Görögország tekintetében sem, amely 2016-ban is a harmadik legkeresettebb volt (Szárti települése, Paralia Katerini üdülőfaluja, valamint a Korfun levő Sidari szálláshelyei iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a görög szálláshelyek szerelmesei). Ugyanakkor a török és a német szállások kiestek a top 10-ből 2015 óta; tavaly – Ausztria, Montenegró és Bulgária után – Szlovénia és Csehország kerültek be a legnépszerűbb országok közé. A bolgár tengerpart népszerűsége is egyre inkább növekszik, ahogy a spanyol úti célok is kiemelkedő foglaltsági adatokat mutatnak.

Csökkenő érdeklődés tapasztalható viszont néhány európai nagyváros szálláshelyei iránt, ha összehasonlítjuk az elmúlt időszakban a Trivago.hu-n tett szálláskeresések számát az előző év hasonló kereséseivel. A görög nyaralások általános népszerűsége ellenére Athén iránt kevesebben érdeklődnek a korábbi nyarakhoz képest, emellett Brüsszel szállásaira sem kattintottak annyian 2016-ban, mint 2015-ben. Az elmúlt években az Egyiptomban és Tunéziában történt terrortámadások miatt szintén megcsappant az odautazó turisták száma, idén azonban már ismét nagy az érdeklődés a két észak-afrikai ország iránt.

Szerző: Sarnyai Tibor

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/bulgária.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/bulgária-150x150.jpgNews CityUtazásérdekes üdülés,kedvelt magyar úticélok,magyar utazási szokások,magyar úticélok,üdülési célpontok,utazásMár nem Olaszország, hanem Horvátország volt tavaly a legnépszerűbb külföldi célpontunk egy szálláskereső weboldal adatai szerint. Néhány európai nagyváros iránt is jelentősen csökkent az érdeklődés. Ha utazásról van szó, annyira nem vagyunk restek: a lakosság turisztikai célú utazásainak száma és a turisztikai kiadások összege három éve folyamatosan emelkedik, 2016-ra...