Hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy április 11-én érkezik a Windows 10 következő verziója. A frissítéssel olyan funkciók jönnek majd, mint a régi hiányt pótló Game Mode, új Edge böngésző és számos más biztonsági megoldás. Első körben a PC-k, majd az Xboxok és a telefonok frissülnek majd.

A frissítési hullámot a Microsoft most is széthúzza. Első körben azok a konfigurációk frissülnek majd, amelyekről nagy biztonsággal tudja a cég, hogy rajtuk a frissítés zökkenőmentesen lezajlik. Ezt kis lépésekben követik majd a kevésbé jól tesztelt konfigurációk, míg néhány héten belül mindenkinek élesedik a frissítés. Az óvatosabbaknak van lehetősége megvárni, hogy másoknál mi törik el. Az előző nagy frissítés ugyanis ebből a szempontból katasztrófa volt, elegendő csak a webkamerák súlyos kompatibilitási problémáját felidézni. Ám ha stabil és megbízható lesz a frissítés, akkor érdemes majd a költészet napján feltelepíteni.

Talán a legjobban várt fejlesztés ebben a pakkban az új játékmód, amellyel a PC-s játékosoknak akar kedvezni a Microsoft. A konzolos gyökerekkel rendelkező új technológia az operációs rendszer erőforrás-kiosztásába nyúl bele, a cél közelebb hozni a személyi számítógépek kaotikusabb világát az Xbox kiszámítható környezetéhez. Ezzel a megközelítéssel hatékonyan kiküszöbölhető lesz a legzavaróbb jelenség, a játékok ideiglenes megakadása. A Game Mode elsősorban nem a nyers teljesítményen segít, hanem az egyenletes megjelenítés biztosításában.

Emellett lazítja a kötelező biztonsági frissítések kereteit ez a csomag. A rendszer automatikusan letölti ugyan a frissítéseket, de felkínálja azok telepítését. Ilyenkor három opció közül választhat a felhasználó, kérhet azonnali újraindítást (ha épp alkalmas), megadhat egy későbbi időpontot (ez módosítható is), illetve ideiglenesen félreteheti a frissítést. Ez utóbbi folyamatos nyomkodásával sem lehet végtelenségig húzni a telepítést, maximum három napot ad erre a Microsoft.

 Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/b2c17adaff9a86f6438bd7f8cb46c484eee5fa3d-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/b2c17adaff9a86f6438bd7f8cb46c484eee5fa3d-150x150.jpgNews CityNagyvilágbiztonsági frissítések PC-re,Micosoft,Windosws újdonságok,Windows 10 frissítésHivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy április 11-én érkezik a Windows 10 következő verziója. A frissítéssel olyan funkciók jönnek majd, mint a régi hiányt pótló Game Mode, új Edge böngésző és számos más biztonsági megoldás. Első körben a PC-k, majd az Xboxok és a telefonok frissülnek majd. A frissítési...