A fővárosi zenei élet motorját a nemzetközileg is elismert klubok jelentik, de néha sokkal szívesebben lazítunk kilépve a komfortzónánkból. Ahol kisebb, kevesek által ismert együttesek, vagy feltörekvő zenekarok adják a hely underground jellegét.

Dürer Pince

Az Ajtósi Dürer soron, a hasonló nevű klubtól pár percre található pincehelyiség, ahol a város talán legkeményebb hardcore punk koncertjei mennek hétről hétre. A Drrpnc amúgy is a hazai punk színtér közismert alakja, a Tizedes által üzemeltett szórakozóhely. Elsősorban hardcore, punk, és d-beat koncerteknek ad otthon.

Toldi Klub

A legendás Toldki Klub nem csupán egy belvárosi mozi, hanem a fiatalok közkedvelt éjszakai találkozó helye is. A nappal kávézóként funkcionáló előcsarnok hétvégénként tánctérré alakul. Előszeretettel vadásznak olyan fellépőkre, akik a jövő zenéjét játsszák.

Müszi

A Blaha tetején található szórakozóhely főként az elektronikus zenére fókuszál. A Művelődési Szint egy komplex kulturális és civil közösségi tér, mely egyszerre ad otthont nyilvános művészeti és társadalmi eseményeknek, valamint buliknak, koncerteknek. Az előadók között pedig éppúgy helyet kapnak a freejazz csapongások, mint a New York-i vicces punkzenekarok.

Lámpás

Egy zegzugos pincehelyiség azok számára, akik már unják a dj-ket vagy az ugrálást. A rockabillytől a jazzig lehet válogatni a koncertkínálatban, de a hely igazi különlegessége, hogy szerdánként bárki beállhat zenélni.

Fogasház-Instant- LÄRM

Plusz 1200 négyzetméterrel, számos új zenei projekttel és egész héten át tartó nyitva tartassál indult újra az Instant, a Fogas Ház, a Fogas Kert, a Liebling, a PONT, a LÄRM és az egyelőre meglepetésnek számító újabb egységek. Fontos újítás, hogy a rockzene sem marad el a kínálatból, a fiatal tehetségek bemutatkozása mellett egy 200 férőhelyes undergorund rockzenei színpaddal várják a fiatalokat.

Szerző: bb

Forrás:

http://welovebudapest.com/

http://www.nyu.hu/tartalom/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/toldi-klub.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/toldi-klub-150x150.jpgNews CityKultúraBudapesti szórakozóhelyek,Dürer Pince,Fogasház,Lámpás,Müszi,Toldi Klub,Underground budapesti helyek,Underground szórakozás BudapestenA fővárosi zenei élet motorját a nemzetközileg is elismert klubok jelentik, de néha sokkal szívesebben lazítunk kilépve a komfortzónánkból. Ahol kisebb, kevesek által ismert együttesek, vagy feltörekvő zenekarok adják a hely underground jellegét. Dürer Pince Az Ajtósi Dürer soron, a hasonló nevű klubtól pár percre található pincehelyiség, ahol a város...