Ha valaki az utazás terén is igazi „gurménak” számít nem elégszik meg a tengerparttal vagy a városi forgataggal, hanem különlegességre, igazi „ínyencségre” vágyik. Összeszedtük néhány helyet, melyet nem könnyű megtalálni, sőt néha még megközelíteni sem.

Új-Zéland – ebéd egy fa tetején

Új-Zéland északi részén, Auckland-ben találhatunk egy 40 méter magas vörösfenyő ágaira épült kis házikót. A Yellow Treehouse Restaurant látványa igazán lenyűgöző. Mivel a deszkák nem szorosan illeszkednek egymás mellé, az étterem tele van természetes fénnyel és friss levegővel.

Izland – ahol a templom tetején is fű nő

Az 1884-ben – nagyrészt fából – épített templom különlegessége az, hogy a tetején fű nő. Nincs még egy ilyen egyházi építmény a világon! A tetőt kőlapokkal burkolták, amelyre vékony földréteg került. A fűtakaró segítségével maradt a meleg, és a gyönyörű, nem mindennapi látvány.

Dubaj – fedett sípálya

A világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának része a 2005-ben megnyitott Ski Dubai 22.500 négyzetméteres fedett sípályája. Egy 85 méter magas, fedett hegy 5 különböző nehézségű lejtővel. Továbbá egy 3000 négyzetméteres hópark is rész a komplexumnak, ahol bob-és szánkópálya, jeges test csúszda, mászó torony, hatalmas hógolyók és egy látványos jégbarlang is található. A fő attrakciót azonban mégis a pingvinek szolgáltatják.

Lappország – egy falu iglukból

Pazar látvány egy iglu üvegtetején át csodálni az északi fényt. Ha mégis megunnánk, úszhatunk a jégbe vájt lékekben, kóstolhatunk ínyencségeket a világ legnagyobb, hóból készült éttermében, sőt ellátogathatunk a jégkápolnába is. Ráadásul vár bennünket egy téli szafari, husky-, rénszarvas vagy motoros szánon.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.nlcafe.hu/utazas/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/Izlandi-gyeptetős-templom.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/Izlandi-gyeptetős-templom-150x150.jpgNews CityUtazásDubaj,Izland,különleges helyek,Lappföld,szabadidő,Új-Zéland,utazás,világhíres úticélokHa valaki az utazás terén is igazi „gurménak” számít nem elégszik meg a tengerparttal vagy a városi forgataggal, hanem különlegességre, igazi „ínyencségre” vágyik. Összeszedtük néhány helyet, melyet nem könnyű megtalálni, sőt néha még megközelíteni sem. Új-Zéland - ebéd egy fa tetején Új-Zéland északi részén, Auckland-ben találhatunk egy 40 méter...