Újabb, életmentő funkcióval bővült a Facebook, aminek segítségével kiszűri az öngyilkosságra készülő felhasználókat és segítséget is ajánl számukra.

Nemrég nagy felháborodást váltott ki az amerikai sajtóban, hogy a Facebook újdonsült élő közvetítéses funkcióján több tini egyenes adásban követett el öngyilkosságot. Mark Zuckerberg és csapata azonban gyorsan reagált az eseményekre: új funkcióval bővítették a közösségi oldalt.

A mesterséges intelligencián alapuló technikai újdonság a tervek szerint nem csupán érzékeli majd a szuicid jellegű posztokat és kommenteket, vagy kártékony tartalmakat, hanem segítséget is nyújt számukra.

A rendszert korábbi bejegyzéseken tesztelték és az öngyilkosság megelezősével foglalkozó szakemberek segítségével dolgozták ki. Elsőként az algoritmus keres mintázatokat, korábbiakkal összehasonlítva, amelyek esetében közbe avatkozásra volt szükség. Ezt követően továbbítja az információt egy csapatnak. Ha egy tartalom mindkét szűrőn fennakad, a képernyőn olyan tartalom jelenik meg, amelyekben arra sarkallják az illetőt, hogy kérjen telefonos szakértői segítséget vagy keressen fel egy barátot.

Közvetlen veszély esetén a mesterséges intelligencia értesíti a Facebook kijelölt csapatát, miközben azon dolgozik majd a rendszer, hogy a feltehetően segítségre szoruló felhasználó ismerősei számára is hangsúlyossá váljon, hogy minden kétes poszt „öngyilkosság vagy önkárosítás” miatt jelenthető. Ez a gyakorlatban egy „flagelési” lehetőséget jelent a posztoló ismerősei számára a gyanús eseteknél.

Akikkel kapcsolatban pedig felmerül, hogy közvetlen veszélyben lennének, egy öngyilkosság-melegőzésével foglalkozó szervezet válik elérhetővé rögtön a Messengeren. A módszert az Egyesült Államokban kezdik tesztelni, és ha beválik, más országokban is bevezethetik.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!  Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Szerző: bb

Forrás: buzzfeed

www.index.hu/

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/facebook-öngyilkosság-1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/facebook-öngyilkosság-1-150x150.jpgNews CityNagyvilágfacebook,közösségi média segítség,mesterséges intelligencia,öngyilkosság,öngyilkosság kiszűrése,öngyilkosság megelőzésÚjabb, életmentő funkcióval bővült a Facebook, aminek segítségével kiszűri az öngyilkosságra készülő felhasználókat és segítséget is ajánl számukra. Nemrég nagy felháborodást váltott ki az amerikai sajtóban, hogy a Facebook újdonsült élő közvetítéses funkcióján több tini egyenes adásban követett el öngyilkosságot. Mark Zuckerberg és csapata azonban gyorsan reagált az eseményekre: új...