A jó idő beköszöntével egyre többen indulunk útnak. Ha nem vágyunk a nagyvárosi tömegbe, akkor ezeket az európai ékszerdobozokat érdemes bebarangolni. Mind a három település megérdemelten került a Világörökség listájára.

Riga – Lettország

A klasszikus zene, az elegancia és a történelmi épületek fellegvára. De itt található egész Európa legtöbb art nouveau jellegű épülete is. Ha nem a modern városképre vagyunk kíváncsiak, akkor érdemes sétát tenni a kanyargó, macskaköves utcákon, a Hanza-városok múltját őrző kereskedő házak között. Hihetetlen épségben megőrzött XII. századi, középkori épületei nem véletlenül kerültek fel az UNESCO Világörökség Listára. 2014-ben Riga Európa kulturális fővárosa is volt. Ha erre járunk, ne hagyjuk ki az aprócska hajózható csatornát sem! Riga nem véletlenül lett a Baltikum Párizsa.

Matera – Olaszország

Matera Olaszország legrégebben lakott városai közé tartozik. Történelmi városrésze otthont ad csodálatos barokk és román stílusú épületeknek, de legtöbben barlanglakásai (Sassi di Matera) miatt ismerik. Az ország egykori legnagyobb nyomornegyede egészen az ötvenes évekig lakott volt. A 80-as években a leromlott állapotú barlanglabirintust elkezdték felújítani és 1993 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Hangulatos utcái a művészeket is rendre megihleti, már több filmben is feltűnt a város: pl. A passió vagy a Mária Magdolna.

Cesky Krumlov – Csehország

A középkori hangulatú kis ékszerdoboz a Moldva partján fekszik, és az egyik legkedveltebb turistacélpont, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Történelmi városközpontot a Moldva kanyarulata öleli körül – erről kapta nevét is, amely állítólag az ónémet Krumme Aue, magyarul görbe mező kifejezésből származik. Ebben a kisvárosban van mit bebarangolni: a vár öt udvara és negyven épülete, a különleges barokk kastélyszínháza és a mellette található boltozatos híd. Az ebédhez pedig mindenképp az Eggenberg sörgyár italát érdemes megkóstolni.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.autoberlesonline.hu/

http://divany.hu/

http://www.bama.hu/

http://www.life.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/Riga-1024x468.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/Riga-150x150.jpgNews CityUtazásCesky Krumlov,Matera Sassi,Riga,UNESCO lista,utazás,világörökség EurópábanA jó idő beköszöntével egyre többen indulunk útnak. Ha nem vágyunk a nagyvárosi tömegbe, akkor ezeket az európai ékszerdobozokat érdemes bebarangolni. Mind a három település megérdemelten került a Világörökség listájára. Riga – Lettország A klasszikus zene, az elegancia és a történelmi épületek fellegvára. De itt található egész Európa legtöbb art...