A polgári miliő egyik fontos kelléke, része a szőnyeg is. Jamal Abdul Naser, a Kabiri Szőnyegház tulajdonosa szerint ma újra divatba jöttek a perzsák: az idősek ugyanis ragaszkodnak hozzá, a fiatalok pedig ismét felfedezik szépségét. A szőnyegekkel kapcsolatos szakértelemre egyértelmű garanciát jelent a tulajdonos személye, aki a családi tradíciót követve már a gyerekkora óta foglalkozik szőnyegekkel.

Szőnyegárusítás, adás-vétel, értékbecslés, javítás, tisztítás, viszonteladók kiszolgálása – igazán széles szolgáltatás-palettával várják az üzletbe betérőket. Melyiket emelhetjük ki ebben a beszélgetésben?

Ezekben a télivégi napokban éppen készlet kisöprést tartunk – ezt azt jelenti, hogy most nagyon kedvező áron lehet perzsa szőnyeghez jutni az üzletünkben és a webáruházunkban. Szintén szeretném kiemelni, hogy nyitottak vagyunk viszonteladók, elsősorban lakberendezők jelentkezésére. Számukra nagyon szívesen adunk mintadarabokat, akár többet is, vigyék el partnereikhez, üzletfeleikhez. Mutassák csak meg, hogy milyen széles választék áll rendelkezésre ahhoz, hogy az otthonok, irodák polgári miliőjét kialakíthassák valóban minőségi szőnyegekkel. Mi egyébként üzletünk választékát eleve úgy alakítottuk ki, hogy mindenki a saját ízlésének és pénztárcájának megfelelő szőnyeget választhasson magának.

IMG_9754_b
Fotó: www.kabiriszonyeghaz.hu

Amire mi, magyarok azt mondjuk, hogy perzsa szőnyeg, az, ugye, valójában több keleti ország kézműveseit dicséri?

Igen, a perzsa szőnyeg valójában egy gyűjtőfogalom. Nálunk, a Kabiri Szőnyegházban elsősorban afgán, török, pakisztáni és iráni áruból állítottuk össze a kínálatot. Ezeknek a remekműveknek az értékét az eredetiségük, illetve éppen az biztosítja, hogy évezredek óta változatlan, különleges kézi technikával készülnek. A magyarok, azt vettem észre, hogy egyre jobban szeretik az ilyen különleges és minőségi szőnyegeket.

IMG_9831_b
Fotó: www.kabiriszonyeghaz.hu

Annyira, hogy sokan szívesen választanak az isztambuli bazárokban is ilyesmit ajándéknak vagy otthonra?

Ettől azért én óva intenék mindenkit. Előfordult már nem is egyszer, hogy valaki nagyon büszkén hozott be külföldön vásárolt perzsa szőnyeget hozzám. Nagy meglepetés és csalódás volt számára, amikor elmondtam a valódi értékét – ő ennek négy-ötszörösét fizette ki a bazárban. Ha valaki el akarja kerülni az ilyen csalódást, inkább azt javasolnám, hogy olyan hazai szaküzletekben vásároljon, ahová bármikor visszaviheti a termékeket garanciális igénye érvényesítésére. Nálunk minden vevőt nagy szeretettel, odafigyeléssel és személyre szabott ajánlattal szolgálunk ki. Mindig arra törekszünk, hogy aki betér hozzánk, végül megtalálja a számára tökéletes szőnyeget. Ez az én üzleti filozófiám és meggyőződésem, hogy így sokkal hatékonyabbak tudunk lenni, mint a külföldről működtetett, internetes áruházak.

Mit keresnek a vevők leginkább az üzletben?

Változó, de azért az elmondható, hogy a legtöbben az afgán és kazah mintás szőnyegeket keresik, amelyek inkább a keleti ízlést idézően színesebb, feltűnőbb, több mintával díszített termékek. Fontos kiemelni itt, hogy a kínálatunkban megtalálható szőnyegek jelentős része nem csak elegáns, de rendkívüli módon bírja az igénybevételt is, ezért előszeretettel vásárolják vállalkozások is, hogy ízlésesen dekorálhassák a tárgyalókat, irodákat és az egyéb fogadótereket. Sok referenciánk van arról, hogyan lehet perzsa szőnyegek segítségével modern üzleti tereket kialakítani.

3
Fotó: www.kabiriszonyeghaz.hu

Miközben beszélgetünk, munkatársai sürögnek-forognak körülöttünk. Hány ember dolgozik jelenleg az üzletben?

A Kabiri Kft. alapvetően egy családi vállalkozás. Mi az 1990-es évektől foglalkozunk perzsa szőnyegek kereskedelmével. Jelenleg 5 embernek adok közvetlenül munkát, rajtuk kívül még persze ott vannak a viszonteladóink által foglalkoztatottak. Jelenleg egy üzletünk van, Budapesten, a Krisztina körúton. A fővároson kívül élők számára hoztuk létre internetes áruházunkat is a kabiricarpet.com weboldalon – innen Budapestre és bizonyos értékhatár fölött egész Magyarországra ingyenes a házhozszállítás. Termékeinkről, akcióinkról és a Kabiri Szőnyegház szolgáltatásairól még többet tudhatnak meg a www.kabiriszonyeghaz.hu portálon az érdeklődők.

(x)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/IMG_9893_b-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/IMG_9893_b-150x150.jpgNews CityÉletmódRiportKabiri Kft,Kabiri Szőnyegház,minőségi szőnyegek,perzsa szőnyegek,szőnyegházA polgári miliő egyik fontos kelléke, része a szőnyeg is. Jamal Abdul Naser, a Kabiri Szőnyegház tulajdonosa szerint ma újra divatba jöttek a perzsák: az idősek ugyanis ragaszkodnak hozzá, a fiatalok pedig ismét felfedezik szépségét. A szőnyegekkel kapcsolatos szakértelemre egyértelmű garanciát jelent a tulajdonos személye, aki a családi tradíciót...