Tarolt a Kaliforniai álom, nem triplázott Denzel Washington és újra magyar ember, Deák Kristóf vehette át az Oscart a Los Angeles-i díjátadó gálán, mégpedig a legjobb élőszereplős rövidfilm díját. Az idén egy kínos baki is beütött.

A legtöbb díjat, szám szerint hatot a Kaliforniai álom zsebelt be (legjobb rendező, legjobb színésznő: Emma Stone, legjobb filmzene, legjobb betétdal, legjobb operatőr, legjobb látványtervezés), ezt a Holdfény követi három Oscarral (legjobb film, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb férfi mellékszereplő: Mahershala Ali), kettőt nyert A fegyvertelen katona (legjobb vágás és legjobb hangkeverés). A legjobb színésznek járó díjat Casy Affleck kapta A régi városban nyújtott alakításáért. A legjobb külföldi film díját Az ügyfél nyerte. Az iráni rendező, Asghar Farhadi bojkottálta a díjátadót, helyette Anousheh Ansari mérnök és a NASA egyik tudósa, Dr. Firouz Naderi vette át a díjat.

Az átadó végén egészen különleges, sosemvolt fordulat következett: Faye Dunaway és Warren Beatty adták át a legjobb film díját, Beatty pedig kis hezitálás után felolvasta a Kaliforniai álom címét. Majd miután a film producerei elmondták a beszédüket, kiderült, hogy valójában a Holdfény nyert. Beatty azt mondta, hogy rossz borítékot kapott, Emma Stone győzelme volt benne, és ez alapján úgy olvasta fel, hogy a Kaliforniai álom nyert. A CNN és a Variety már kész tényként hozta egy ideig, hogy a Kaliforniai álomé a díj.

Deák Kristóf Mindenki című kisjátékfilmje is megnyerte végül kategóriája Oscar-díját magyar idő szerint hétfőn hajnalban. A film egy kislányról szól (Gáspárfalvi Dorka), aki bekerül az iskola híres gyerekkórusába. Csakhogy kiderül, hogy a kórust vezető tanárnő (Szamosi Zsófia) sajátos módszerrel éri el, hogy ne csússzanak hamis hangok az előadásokba, úgyhogy a lányok kitalálnak valamit, és szembeszállnak a hatalmat képviselő tanárral. A film korábban Tokióban, Chicagóban és Berlinben is nyert fesztiváldíjakat.

Fotó: 24.hu

Szerző: Sarnyai Tibor

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/mindenki-korus-1024x576-1024x576.jpeghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/mindenki-korus-1024x576-150x150.jpegNews CityNagyvilágDeák Kristóf,magyar Oscar díjas,magyar Oscar győzelem,Mindenki című film,Oscar győzelem,Oscar-díjTarolt a Kaliforniai álom, nem triplázott Denzel Washington és újra magyar ember, Deák Kristóf vehette át az Oscart a Los Angeles-i díjátadó gálán, mégpedig a legjobb élőszereplős rövidfilm díját. Az idén egy kínos baki is beütött. A legtöbb díjat, szám szerint hatot a Kaliforniai álom zsebelt be (legjobb rendező, legjobb...