ANGELINA JOLIE

Az Oscar- és Golden Globe – díjas színésznő azok közé a híres-hírhedt filmcsillagok közé tartozik, akinek sikerfénye gyerekkora óta egyre jobban szikrázik. Karrierje szempontjából nem esett messze az alma a fájától, hiszen Angelina szülei a John Voight – Marcheline Bertrand színész házaspár. Bár már hétévesen szerepelt apja mellett a „Ketten a pácban” című filmben, nem mondható rá, hogy rokonai árnyékában élne, hiszen a debütáló szerep után a mai napig saját erejéből boldogul. Gyerekkori álma a filmszerepek ellenére az volt, hogy temetőszervező lesz és bár ezzel felhagyott, élete bizarr tényezőktől így sem szenvedett hiányt. A sok tetoválás és kicsapongó életvitel után, ma már inkább karitatív tevékenységével tündököl a Tomb Raider sztárja.

JODIE FOSTER

Bár nem tartozik a hivalkodó sztárok táborába, tehetségével mégis sikerült bekerülnie a filmipar fényes csillagai közé. Jodie először hétévesen tűnt fel különböző reklámfilmekben és nyolcéves kora óta rendszeresen forgat filmet, tévéjátékot egyaránt. Első főszerepét 10 évesen kapta a Napóleon és Samantha című produkcióban, majd 12 évesen Oscar-díjra jelölték a Taxisofőrben nyújtott kiváló alakításáért. A kitüntetést később többször is bezsebelte, többek között az A bárányok hallgatnak című film szerepéért.

A különleges színésznő nem csak szerepei miatt tűnt ki ifjú évei alatt, hanem tanulmányaiban is példaértékű teljesítményt nyújtott, hiszen egy exkluzív középiskola elvégzése után a Yale Egyetemen szerzett summa cum laude minősítésű diplomát angol irodalomból.

Magánéletéről nem sokat árul el, azt viszont mindig hangsúlyozza, hogy fiaival harmonikus boldogságban él.

Pályája gyerekkora óta töretlen, színészi karrierje mellett az évek során rendezőként is feltűnt.

gyereksztárok 3DAKOTA FANNING

Ő volt a valaha legfoglalkoztatottabb gyerekszínészek egyike az Amerikai Egyesült Államokban. Ötévesen lépett képernyőre először, amikor egy mosóporreklám filmkockáin szerepelt, ahová több ezer kisgyerek közül választották ki. Már kiskorában vendégszerepelt a Jóbarátokban és a Vészhelyzetben, ahol a leukémiás kislány szerepe nagy hatással volt Dakotára. A nemzetközi elismerést a Nevem Sam című filmben nyújtott alakítás hozta meg számára, hiszen négy díjat is bezsebelt érte. Akkor, a díjátadón, még olyan fiatal volt, hogy a mikrofonhoz Orlando Bloom emelte fel.

A kis Dakota, már felnőtt, dollár milliókat keres, ami csak fokozódni látszik, hiszen Steven Spielberg is így nyilatkozott róla: „Fogalma sincs róla, milyen tehetséges ő, milyen gyorsan képes átélni egy szituációt, felfogni a lényegét. Különös látni, milyen következetes is a maga tiszta, természetes becsületességében.”

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/gyereksztárok-2-1024x759.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/gyereksztárok-2-150x150.jpgNews CitySzínesAngelina Jolie,Dakota Fanning,gyereksztárok,Jodie Foster,sikeres filmszínésznők,sztárok karrierjeANGELINA JOLIE Az Oscar- és Golden Globe – díjas színésznő azok közé a híres-hírhedt filmcsillagok közé tartozik, akinek sikerfénye gyerekkora óta egyre jobban szikrázik. Karrierje szempontjából nem esett messze az alma a fájától, hiszen Angelina szülei a John Voight – Marcheline Bertrand színész házaspár. Bár már hétévesen szerepelt apja mellett...