Viták minden kapcsolatban előfordulnak, legyen az párkapcsolat, egy barátság vagy akár egy főnök-beosztott viszony. Egy megoldatlan munkahelyi konfliktus pedig az életünk többi területére is kihat.

Ellenséggé tenni a főnökünket nem éri meg, éppen ezért ellentmondani nehéz mutatvány. Érdemes tehát megfelelően tálalni. A konfliktusok uralása érzelmi intelligenciát igényel. Nem könnyű feladat úgy figyelembe venni mások érzéseit, hogy közben továbbra is saját álláspontunkat érvényesíthessük.

Hiszen rossz konfliktuskezeléssel akár karrierünket is tönkre tehetjük. Akik túl agresszívek, azáltal rontanak saját teljesítményükön, hogy kiboríthatják társaikat és elidegeníthetik őket. Ha pedig túl passzívak vagyunk, meggátoljuk magunkat célunk elérésében. A megoldás tehát a tanulható asszertív kommunikáció:

  • Amikor már muszáj felemelni a hangunkat, azt kell végiggondolnunk, hogy mi a hallgatás ára és milyen haszonnal járhat a szerepvállalás.
  • A vitában a „de” kötőszót cseréljük le „és”-re. Ezzel jelezzük, hogy észrevettük a másik érveit és készen állunk az együttműködésre. A „de” szóval inkább ellenkezést lehet felvezetni.
  • Jelenítsük meg hipotetikusan a másik tévedését! Használjunk feltételezéseket, így téve lehetővé a másik félnek, hogy kifejtse, miként működne a gyakorlatban az általunk tévesnek ítélt meglátás.
  • Az emberek nem egydimenziósak, ezért mi se így tekintsünk rájuk! Ne használjunk tehát „abszolút” kijelentéseket, mint pl. a mindig vagy a soha. Ezekkel a kifejezésekkel kényszerítjük a másik felet védekezésre. Sokkal inkább ragaszkodjunk a tényekhez és mutassunk rá a tendenciára.
  • Kerüljük a félreértéseket! Próbáljuk feltenni a helyes kérdéseket, mindaddig, amíg meg nem értjük a másik viselkedésének mozgatórugóit, el nem jutunk a probléma gyökeréig. A megfelelő kérdésekkel bizalmat és megértést kelthetünk a másik félben, ezek pedig elengedhetetlenek egy konfliktus megoldásában.
  • Ellenvetésünk mellé ajánljunk fel másik megoldást. Ezzel is együttműködési szándékunkat demonstráljuk és elismerjük vitapartnerünk ötletének értékét. Forrás:

Szerző: bb

Forrás:

https://forbes.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/vitázni-1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/vitázni-1-150x150.jpgNews CityÉletmódasszertív kommunikáció,szóbeli kommunikácós stratégia,védekezés,vitában érvényesülni,vitapartner,vitázniViták minden kapcsolatban előfordulnak, legyen az párkapcsolat, egy barátság vagy akár egy főnök-beosztott viszony. Egy megoldatlan munkahelyi konfliktus pedig az életünk többi területére is kihat. Ellenséggé tenni a főnökünket nem éri meg, éppen ezért ellentmondani nehéz mutatvány. Érdemes tehát megfelelően tálalni. A konfliktusok uralása érzelmi intelligenciát igényel. Nem könnyű...