Idén húsz éve, hogy autóbalesetben elhunyt Lady Diana. A tervek szerint híveinek 2017-ben sokszor lesz alkalmuk tisztelegni emléke előtt – írja az MTI. Két fia, Vilmos és Harry herceg szobrot állíttat néhai édesanyjának.

Idén több eseményt is szerveznek a Diana-díj létrehozói, egyebek között megrendezik a nemzeti jóindulat napját. A hercegnő testvére, Earl Spencer is kiveszi a részét az évfordulós megemlékezésekből, a családi otthonban kiállítást is szervez Diana cipőjében járva címmel, és júniusban ő lesz a jótékony célú díjátadó gála házigazdája. A hercegnőt Althorpban, család ősi birtokán, egy kis szigeten helyezték örök nyugalomra, sírját csak a legközelebbi hozzátartozók látogathatják.

A hercegnő két fia, Vilmos és Harry herceg is dolgozik rendezvényeken, de ezekről nem hoztak nyilvánosságra részleteket. Annyi már most tapasztalható, hogy egyre gyakrabban nyilatkoznak Dianáról, Harry például nemrég elárulta: sosem sikerült feldolgoznia édesanyja halálát.

A Kensington-palota – Diana egykori, Vilmos és Harry jelenlegi londoni rezidenciája és hivatala – nemrégiben bejelentette, hogy a hercegnő halálának huszadik évfordulója alkalmából készülő szobor a palota parkjának nyilvánosan látogatható részén áll majd. Diana emlékére eddig egy emlékmű készült a londoni Hyde Parkban. Ezt a királynő avatta fel 2004 nyarán. Az alkotás viszont nem nyerte el a közönség tetszését, ráadásul tervezési problémák miatt többször is át kellett alakítani.

Diana – Károly első felesége – 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy párizsi autószerencsétlenségben. Vilmos és Harry közös nyilatkozata szerint édesanyjuk halálának huszadik évfordulója megfelelő alkalom arra, hogy szobor állításával emlékezzenek meg arról a pozitív hatásról, amelyet a hercegnő élete és tevékenysége gyakorolt Nagy-Britanniára és az egész világra. II. Erzsébet királynő – Vilmos és Harry nagymamája – a Kensington-palota közleménye szerint támogatja két unokája elhatározását.

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/Diana-hercegnő-1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/Diana-hercegnő-1-150x150.jpgNews CityNagyvilágDiana halála,Diana hercegnő,emlékezés Diana hercegnőre,Lady DIdén húsz éve, hogy autóbalesetben elhunyt Lady Diana. A tervek szerint híveinek 2017-ben sokszor lesz alkalmuk tisztelegni emléke előtt – írja az MTI. Két fia, Vilmos és Harry herceg szobrot állíttat néhai édesanyjának. Idén több eseményt is szerveznek a Diana-díj létrehozói, egyebek között megrendezik a nemzeti jóindulat napját. A hercegnő...